Verschil tussen emaille en keramiek

Inhoudsopgave

Keramiek is een soort aardewerk wat echt al heel lang gebruikt wordt. Het is dan ook zo dat de kans vrij groot is dat jij thuis ook wel iets van keramiek hebt staan. Keramiek is nu eenmaal een soort aardewerk wat heel lang mee kan gaan, het is vrij stevig en het blijft lang mooi. Het nadeel is alleen dat het kapot is als je het laat vallen.

Emaille

De reden dat emaille ontwikkeld is, is om keramiek te beschermen. Emaille is eigenlijk een soort extra laagje wat je op keramiek kunt leggen. Dit laagje zorgt er voor dat je langer plezier zal hebben van het aardewerk, ook zorg je er voor dat je niet mee bang hoeft te zijn voor eventuele kleine beschadigingen. Bij keramiek zie je krassen al erg snel als iemand hem beschadigt, als je emaille op het keramiek aanbrengt dan zie je dit al veel minder.

Daarnaast is het zo dat emaille heel eenvoudig is schoon te maken. Het is een glad oppervlakte, hierdoor kun je er heel eenvoudig met een doekje over heen gaan. Emaille kan op heel veel dingen geplaatst worden. Zo hoef je het niet te doen op keramiek, je kunt er ook voor kiezen om het op metaal te plaatsen. Om alles maar even samen te vatten, je kunt ontzettend veel met emaille. Voor je beste emaille producten en voor meer informatie kun je een kijkje nemen op Emailletotaal.nl. hopelijk zien we jou snel terug als je besluit om emaille te gebruiken in huis!