Verschil tussen verhuizen binnen en buiten de stad

Inhoudsopgave

In een stad als Amsterdam is het druk, heel druk. Met haar smalle straten en ontzettend veel verkeer is verhuizen behoorlijk stressvol. Verhuizen op zichzelf is al een uitdagende taak, laat staan verhuizen in een grote stad. Maar dan geldt de vraag: waar moet je precies op letten bij het verhuizen binnen een stad? De volgende 3 tips helpen je om jouw verhuisdag goed voor te bereiden.

1.   Verhuis niet in het weekend

Normaal gesproken is het voor veel mensen makkelijk om in het weekend te verhuizen. Je bent immers toch al vrij. Als je in een rustig(e) stad of dorp woont is dat inderdaad verstandig. Echter is dit in de stad niet het geval. In het weekend neemt namelijk de drukte toe met toerisme, de mensen die genieten van hun vrije dag en Nederlanders die een dagje naar de stad komen. Geloof ons, dan wil jij niet met je verhuisbus door de straten rijden. Ga daarom altijd verhuizen op doordeweekse dagen. Houd alsnog rekening met drukte, het is en blijft een (groot)stad.

2.   Schakel extra hulp in

Bij het verhuizen in een stad is naast mankracht het inhuren van een extern bedrijf ook geen slecht idee. Schakel een extern bedrijf in! Bij externe bedrijven zoals Bouwma kan je een minikraan kopen of huren zij helpen je graag! Ideaal als je bijvoorbeeld op de bovenwoning van een grachtenpand gaat wonen – een minikraan zorgt ervoor dat jij en je verhuizers alles niet zelf hoeven te slepen. Zo voorkom je rugpijn!

Een verhuislift kan daarbij ook ontzettend handig zijn. Er is een grote kans dat jij naar of van boven moet komen. Trap gangen en hallen zijn in de stad klein en krap. Daarmee is de kans klein dat jij een bank via het trapgat naar boven krijgt. Hierbij komen verhuisliften en minikranen goed van pas. Met deze hulpmiddelen kun je gemakkelijk al je zware meubels naar boven tillen. Heb je bijvoorbeeld een dakterras? Allereerst, van harte gefeliciteerd, je gaat hiermee een top zomer beleven in de stad. Maar daarnaast wil je ook dat je jacuzzi van je tuin naar het dakterras wordt gebracht. Zorg er wel voor dat je hiervoor een vergunning hebt bij de gemeente.

Verschil tussen verhuizen binnen en buiten de stad

3.   Huur verhuizers

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In de stad zijn er veel instanties die voor jou willen verhuizen. We begrijpen dat verhuizen al een dure klus is, maar er zijn ook studenten verhuizers die voor een goede prijs al jouw spullen van A naar B willen verhuizen. Het enige wat jij hoeft te doen is ze aan te sturen terwijl jij met een glas wijn in je hand alweer denkt aan je volgende huis. Laat het zware werk maar aan hun over!

Ga jij binnenkort naar, van of binnen een stad verhuizen? Neem bovenstaande tips in acht en maak er een soepele verhuizing van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *