Verschillen tussen een gewone- en een slimme deurbel

Inhoudsopgave

Ondanks dat veel mensen nog een gewone deurbel hebben zijn al veel mensen overgestapt naar slimme beveiligingssystemen. De gebruikers van een slimme deurbel zijn vanaf 2018 tot 2020 al verdubbeld. Inmiddels heeft ongeveer 6 procent van de huishoudens in Nederland een slimme deurbel. In 2020 werd er al 227 miljoen uitgegeven aan slimme systemen. Maar waarom stappen zo veel mensen over?

Een gewone deurbel

De deurbel hoe wij hem kennen bestaat sinds 1989 al. De eerste draadloze deurrbel werd toen geïntroduceerd. Doordat de deurbel werd voorzien van een batterij en een radiosignaal hoefde er geen kabels meer getrokken te worden. Hiervoor werden deurbellen vooral via kabels verbonden met het signaal. Helemaal hiervoor gebruikten mensen deurkloppers. De gewone deurbel die nu nog door veel Nederlandse huishoudens gebruikt wordt geeft eigenlijk alleen een geluid in het huis weer wanneer iemand op de knop drukt. Je moet dus thuis zijn bij het gebruik van deze deurbel. Als er niemand thuis is dan kan er bij een gewone deurbel verder geen interactie ontstaan.

De Slimme deurbel

De slimme deurbel is een deurbel die net wat verder gaat dan zijn voorganger. Vaak worden apparaten slim genoemd wanneer deze verbonden zijn aan het internet. Belt er bijvoorbeeld iemand bij je aan terwijl je niet thuis bent dan kan er toch interactie ontstaan. Via een melding op je telefoon krijg je te zien dat er iemand voor de deur staat. Doordat een slimme deurbel voorzien is met een ingebouwde camera kun je ook altijd zien wie er voor de deur staat. Dit kan altijd en overal, zelfs wanneer je niet thuis bent. De melding en de video beelden worden via het internet verstuurd naar je telefoon. Een voordeel van een slimme deurbel is dat je kan communiceren met degene die aanbelt. Door de speaker in de deurbel kun jij via je telefoon praten met de persoon die voor de deur staat. Zo kun je makkelijk aan de postbezorger vragen of hij het pakketje bij de buren wilt afgeven. Verder kan een slimme deurbel ook dienen als bewakingscamera. Je kan vaak je deurbel instellen zodat deze begint met opnemen wanneer er beweging is. Wanneer je de deurbel koppelt met andere slimme apparaten in je huis, zoals bijvoorbeeld een slim deurslot, dan kun je ze met elkaar laten samen werken. Zo hoeft nooit iemand meer voor de deur te wachten.  Je kan een slimme deurbel bij veel winkels kopen. Zo zijn er veel verschillende zoals bijvoorbeeld de Nest of een eken v7.