Verschillen tussen oordopjes met of zonder draad

Het grote verschil tussen oordopjes met draad en oordopjes zonder draad is natuurlijk de draad die de oordopjes verbind met het apparaat dat het geluid afspeelt. Dit kan een telefoon zijn maar ook een Ipod of computer. De meeste mensen hebben gewoon nog oordopjes met een draad maar toch zie je dat draadloze oordopjes steeds vaker gebruikt worden.

Oordopjes met draad

De oordopjes met draad zijn nog altijd de meest gebruikte oordopjes. Oordopjes met draad zijn vaak een stuk goedkoper dan draadloze oordopjes. Dit komt omdat oordopjes met draad het draadloze compartiment missen. Dit is vaak duurder dan een kabel. Oordopjes met draad hoef je ook nooit op te laden. De oordopjes krijgen stroom via de kabel van je apparaat. Het opladen van je oortjes is daarom ook niet nodig. Ook dit onderdeel, de accu, zorgt voor een hogere prijs in draadloze oordopjes. Oordopjes met een draad werken ook op alle apparaten. Draadloze oordopjes moeten verbonden worden via bluetooth. Veel oudere apparaten hebben deze functie niet. Draadloze oordopjes zijn hiervoor dan nutteloos.

Draadloze oordopjes

Het grote voordeel van draadloze oordopjes is de kabel die er niet meer is om de oordopjes met het apparaat te verbinden. Je hebt daarom ook nooit meer het probleem dat de kabels in de koop gaan. Dit kan vooral een groot voordeel zijn wanneer je bijvoorbeeld aan het sporten bent. Doordat de oordopjes een eigen voeding hebben kunnen ze ook veel betere audioprestaties leveren dan gewone oordopjes. De draadloze oordopjes worden via bluetooth verbonden met het apparaat waar jij je muziek mee wilt afspelen. Omdat de oordopjes via bluetooth verbonden is dit vaak via je telefoon. Een voordeel hiervan is dat je ook telefoongesprekken kunt houden door de oordopjes zonder dat je je telefoon uit je zak hoeft te halen. Vaak moet je bij oordopjes met een kabel toch eerst je telefoon uit je zak halen voordat je de telefoon kunt opnemen. Bij draadloze oordopjes is dit vaak te bedienen via het oordopje in je oor. De meest bekendste soort oordopjes zijn de Airpods van Apple. Het is wel altijd belangrijk om ze op te bergen in een airpodhoesje. Dit om ervoor te zorgen dat je ze niet kwijt raakt en dat ze altijd opgeladen worden.