Verschillen tussen een online cursus Excel en een e-learning Excel

Om te zien wat de verschillen zijn tussen een online cursus excel en een e-learning module, kijken we even naar de volgende voorbeelden. Deze site biedt zowel een cursus Excel aan als e-learning cursussen. Veel verschillen zijn er niet, maar een beetje subtiel onderscheid kan er wel gemaakt worden.

Een gewone cursus Excel geeft je hier 12 maanden de tijd om een aangekochte moeilijkheid te voltooien. Ditzelfde geldt voor een e-learning traject, maar deze verzorgt iets meer dan een gewone cursus. E-learning staat namelijk voor het digitaal leren zonder instructeurs. Dit traject is in zekere zin te zien als een zelfstandige mini-opleiding. Een cursus is daarbij iets korter en je koopt de stukken aan die je graag zou willen doen.

E-learning as verzamelnaam

Ook wordt E-learning als verzamelnaam gebruikt. Als verzamelwoord duidt het simpelweg op elke vorm van leren waarbij gebruik gemaakt wordt van een netwerk van computers. Zo is E-learning in 2020 met de corona crisis een veelgebruikt woord geworden, door het aanbieden van digitale lessen op meerder manieren. Scholen zijn in een hoog tempo hun eigen e-learning methodes gaan ontwikkelen.

Je kunt in deze zin dus een online cursus dus ook zien als onderdeel van e-learning, maar e-learning niet als onderdeel van een cursus omdat het een groter geheel betreft.