Verschil tussen 19 en 21 planktuinschermen

Inhoudsopgave

U staat op het punt een nieuwe nobifix schutting te plaatsen en bent aan het kijken naar een tuinscherm. U vindt privacy in de tuin belangrijk en u wilt niet dat voorbijgangers door de schutting heen kunnen kijken. Op deze manier zult u merken dat het aantal lamellen (dat wil zeggen het aantal planken) van het tuinscherm belangrijk is tijdens het zoeken.

Een tuinscherm met 15 of 17 lamellen kan u wellicht niet de dichtheid geven die u nodig heeft. Daarom zien we dat 19 of 21 planktuinschermen zo populair zijn. Wat is nu het verschil tussen de twee? We leggen het hieronder uit.

In de categorie tuinschermen op maat is het 19 planken tellende tuinscherm het meest gebruikelijk. Het tuinscherm is opgebouwd uit 19 lamellen en 2 middenbalken. Het wordt ook wel de schutting met 21 planken genoemd, in dit geval tellen de horizontale planken ook mee. Een tuinscherm met 19-laags lamellen combineert eigenlijk de beste eigenschappen van 17-laags lamellen en 21-laags lamellen. Je kunt er nauwelijks doorheen kijken en het biedt dus meer privacy dan een tuinscherm met minder planken. Maar het is niet zo zwaar als een tuinscherm met meer planken. Bovendien hebben deze tuinschermen een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Een volledig gesloten tuinscherm heeft 21 houten panelen. Hoe dicht u ook bij dit nobifix tuinscherm staat, er kan niet doorheen gekeken worden. Daarom noemen we het een privacy scherm. Het tuinscherm is samengesteld uit 21 houten planken en 2 horizontale balken om het geheel bij elkaar te houden. Er zit slechts ongeveer 25 mm ruimte tussen de planken. Hierdoor kunnen voorbijgangers er niet doorheen kijken en ontstaat er een zeer sterk tuinscherm. Het nadeel van deze schermen is dat ze zwaar zijn. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het selecteren van afrasteringspalen en schroeven.

Het verschil tussen een 19- en 21-planks schutting?

Het grootste verschil tussen een tuinscherm met 19 of 21 houten panelen zit hem vooral in uitstraling, gewicht en prijs. Een tuinscherm met 19 houten planken heeft minder bladeren, dus meer transparantie, maar is lichter en goedkoper. Het tuinscherm met 21 houten planken geeft je absolute privacy, maar is wel zwaarder en duurder. Als het voor u belangrijk is dat niemand in uw tuin kan kijken, bijvoorbeeld als u aan een drukke straat woont, dan raden we u aan om een ​​tuinscherm met 21 planken te gebruiken.