Verschil tussen agenda en online agenda

Wat is het verschil tussen een agenda en een online agenda?

Wat is een agenda?

Met het idee achter een agenda zijn we allemaal wel bekend. Het is een boekje waarin je per dag afspraken en notities kunt bijhouden. Tegenwoordig heb je naast een traditionele agenda in boekvorm ook online agenda’s. Een voorbeeld hiervan is de agendafunctie in Outlook of de online agenda van Mobalize. Laatstgenoemde kent meer functionaliteiten, zoals een koppeling voor het inplannen van afspraken voor klanten en het op een geavanceerde wijze delen van schema’s tussen collega’s.

Wat zijn de verschillen?

Waar je bij een papieren boekwerk altijd je agenda fysiek bij je moet hebben om inzage te hebben en aanpassingen te doen, kan je in een online systeem altijd inloggen. Daarnaast kan een online agenda ook direct een verzoek of notificatie sturen naar anderen betrokken, bijvoorbeeld bij een wijziging van een tijdstip of locatie, een traditionele agenda biedt deze mogelijkheid niet.

Daarnaast kan je een online agenda of tijdschema ook netter houden, omdat je onbeperkt wijzigingen door kan voeren, meer ruimte hebt voor verschillende afspraken neer te zetten, bijvoorbeeld per minuut zelfs en geen lelijke krassen of strepen hoeft te zetten bij wijzigingen. Ook kan je collega’s direct inzage geven in de gegevens die voor hun belangrijk zijn om te weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *