Verschil tussen cilinderslot en smart lock

Wat zijn de verschillen tussen een cilinderslot en een smart lock?

Laten we beginnen met wat een cilinderslot is.

Wat is een cilinderslot?

Een cilinderslot is een slotmechanisme bestaande uit een cilindermechanisme en een metalen behuizing. Hierin zitten stiften, plaatjes of kogeltjes die blokkeren in de cilinder zolang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken. Alleen als de juiste sleutel in de cilinder wordt gestoken kan deze worden gedraaid in de behuizing, waarmee het slot geopend of gesloten wordt.

Vaak bestaat het slot uit het eigenlijke slot en een losse cilinder. De cilinder heeft een gestandaardiseerde afmeting (europrofiel) en kan gemakkelijk verwisseld worden wanneer deze versleten is. Daarvoor moet het wel eerst opengemaakt worden.

Wat is dan een smart lock?

Een smart lock is een slim slot dat anders werkt dan een cilinderslot. Het slimme deurslot werkt op basis van een elektronisch mechanisme dat te openen is met een biometrisch kenmerk zoals een vingerafdruk of een in te stellen pincode of barcode. Dit systeem is veiliger dan een cilinderslot omdat het moeilijker te hacken is door kwaadwillenden en gemakkelijk opnieuw in te stellen is voor meerdere gebruikers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *