Verschil tussen cirkelzaag en invalzaag

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een cirkelzaag en een invalzaag?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de invalzaag en de cirkelzaag , ook al behoren ze beide tot de familie cirkelzagen. Beide zagen ze natuurlijk, wat wel duidelijk zal zijn;)

Een invalzaag heeft echter een verend systeem, wat betekent dat de zaag gestart kan worden bovenop het te zagen stuk hout. De zaag wordt al draaiend naar beneden gedrukt en kan van daaruit beginnen met zagen, wat dus ook midden in een stuk hout mogelijk is. Bij een cirkelzaag is dat niet mogelijk, want die moet aan het begin van een stuk hout geplaatst worden. Een invalzaag kan, zoals de naam al verraad, vanuit het niets op elk stuk van het hout invallen en een incisie aanbrengen.

Een andere verschil tussen een cirkel- en een invalzaag is dat een cirkelzaag met de hand geleid moet worden en als gevolg daarvan vaak minder zorgvuldig kan zagen en een invalzaag juist werkt met een geleidingssysteem. Deze is zeer nauwkeurig af te stellen.

Ook al werkt een cirkelzaag met handmatige geleiding, toch betekent dit niet dat deze altijd minder werk zal afleveren. Bij een cirkelzaag is er namelijk beter zicht op de zaaglijn tijdens het zagen. Het kleine handwerk is beter te doen met een cirkelzaag, maar met name het grote en lange zaag werk is stukken beter te doen met een invalzaag.

Bron: https://powertoolbuzz.com/best-circular-saw/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *