Verschil tussen loterijen

Meespelen met een loterij
Wanneer je 18 jaar of ouder bent mag je meedoen aan de Nederlandse loterij. Veel mensen vinden het leuk om een gokje te wagen en om een lot te kopen. De prijzen kunnen ontzettend hoog zijn. Meespelen met een loterij is om verschillende redenen aantrekkelijk. Zo is het iedere keer weer spannend of je iets wint. De ene keer win je misschien niks, maar een andere keer kan de hoofdprijs zomaar op je lot zijn gevallen. Er bestaat altijd een kans dat je een grote som geld wint. Met dit bedrag kun je al je dromen waarmaken. Wil je bijvoorbeeld heel graag op vakantie naar een tropisch land? Of is je auto toe aan vervanging? Je droom kan uitkomen als je meespeelt met de loterij.

Verschillen tussen loterijen
Hoewel loterijen allemaal vanuit hetzelfde principe werken, zijn er ook duidelijke verschillen tussen Nederlandse loterijen. Niet iedere loterij heeft dezelfde win kans. Bij de meeste grote loterijen is de win kans erg laag in vergelijking met de prijs die je voor een lot betaalt. Een aantal loterijen hebben echter een grotere win kans. De Bankgiroloterij staat bijvoorbeeld goed bekend. De bedragen die je bij deze loterij kunt winnen zijn hoog terwijl de kans op een prijs ook redelijk hoog is. Daarnaast kun je er aan denken om mee te spelen met de Vriendenloterij. Bij deze loterij maak je iedere maand kans op een ton. Bovendien worden er veel uitjes weggegeven. Hier kun je dus samen met je vrienden of familie veel plezier van hebben.

Kans vergroten
Toch zijn er een aantal manieren om je win kans te vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld loten kopen met verschillende eindcijfers. Hiermee vergroot je de kans dat er een prijs op je eindcijfer valt. Daarnaast is het soms mogelijk om een extra lot te winnen bij een loterij. Met dit extra lot maak je opnieuw kans om in de prijzen te vallen.