Verschil tussen man en vrouw

Inhoudsopgave

De man en de vrouw zijn toch echt twee verschillende types, ook al zijn we allebei mensen. De vrouw wordt vaak gezien als sensueel en behoedzaam, de man als dominant en lomper. Maar zijn dit nu eigenlijk wel echt de verschillen tussen man en vrouw? Dat is maar de vraag, er bestaan namelijk een hoop fabeltjes rond dit dilemma. Daarom hebben we voor jou een rijtje gemaakt met verschillen tussen man en vrouw.

1. De vrouw is vaak slimmer

Uit onderzoek blijkt dat meisjes vaak hogere punten halen in de klas en op toetsen. Ook scoren ze hoger op diverse intelligentie testen. Daarnaast kunnen ze vaak sneller wiskundige sommen oplossen en denken ze vaak analytischer dan de man. De man houdt meer van een directe aanpak en begint gewoon, hij kijkt niet zo snel naar de risico’s die kunnen ontstaan. Beide hebben zo zijn voordelen, het handigste zou dan ook zijn als het gecombineerd kan worden. Dit is dan ook precies de reden dat en man een vrouw aan kan vullen en vice versa.

2. De man verdient meer

Over het algemeen verdient de man toch wel degelijk meer dan de vrouw. Ze hebben namelijk een grotere impact op het bedrijf en ze bezitten vaak een betere onderhandelingspositie dan de vrouw. De man is namelijk niet bang om zijn wensen bekend te maken, de vrouw heeft hier vaak ietwat moeite mee en is dan ook wat terughoudender daarin. Daarnaast bezitten de mannen vaak een hogere positie in het bedrijf, men moet denken aan functies als manager of directeur. Echter aan deze verschillen komt langzamerhand steeds meer een eind en de verschillen verdwijnen steeds verder uit de arbeidsmarkt.

3. De vrouw wordt ouder

Wetenschappers weten het nog niet helemaal zeker maar over het algemeen wordt de vrouw ouder dan de man. Ook is de oorzaak hiervoor nog niet helemaal met zekerheid vastgesteld. Het kan komen door minder risico’s en een gezondere levensstijl. Andere onderzoekers stellen weer dat het in de genen zit. Dit is dus nog niet helemaal bekend. Wel rookt een groter deel van de mannen, dit kan ook bijdragen aan het hogere leeftijdscijfer bij de vrouw. De man en de vrouw drinkt wel evenveel alcohol, wel draaien de mannen vaak langere dagen en werken ze langer door dan de vrouw. Ook dit kan weer bijdragen aan een lagere leeftijd voor de man in verhouding tot de vrouw. Je ziet dus wel dat iedere geslacht zo zijn voordelen heeft en dat is maar goed ook.

Bron: nieuws voor mannen