Verschil tussen energie labels voor bedrijfspanden en woningen

Een energie label is een onlosmakelijk onderdeel voor ieder pand in Nederland. Eigenlijk heeft iedere woning er wel een, de meeste mensen laten dan ook een energie label maken voor de woning. Dit heet natuurlijk diverse voordelen, zo kan je zien hoe goede isolatie het huis heeft en wat het energieverbruik in de woning is. Het is echter niet zo makkelijk om het verschil te zien tussen een energie label voor een bedrijfspand en voor een normale woning. Daar gaan we in dit artikel verder op in, zo weet jij ook wat het verschil is.

Het verschil tussen de soorten energielabels

Het voornaamste verschil tussen de soorten labels heeft betrekking op de voorlopige label. Bij een woning heb je normaal gesproken een voorlopig energielabel gekregen, deze kan zonder opname van de woning definitief worden vastgelegd. Bij een energielabel bedrijfspand wordt deze voorlopige label meestal niet gegeven, hierbij moet alle informatie met een opname ter plekke worden achterhaald. Het is dus makkelijker om een voorlopig label te krijgen voor een woning. Mocht je nog niet helemaal begrijpen wat dit inhoudt dan kun je altijd vragen stellen aan de persoon die de meting komt doen. Deze zal laten zien welke soort energie labels er zijn en welke labels voor een bedrijf van toepassing zijn. Zo kan je veel gerichter zien welke je dan zou moeten aanvragen.

Los hiervan is het ook zo dat de kosten voor een energie label voor de bedrijven hoger zal zijn dan die voor een gewone woning. Dit heeft te maken met de grootte van het pand, als je een groot pand hebt dan zullen de kosten al snel oplopen. De inspecteur zal meer tijd moeten nemen om een goede meting te maken, dit zal je terugzien in de kosten. Het is niet altijd verplicht om een label te laten maken. Dit geldt alleen voor de woningen die ouder zijn dan tien jaar. De meeste bedrijven zullen dus niet in aanraking komen met deze regel.

Voor bedrijven

Als bedrijf zijnde is het dus een goede optie om een label te laten maken. Door middel van een label kan iedereen overzichtelijk zien wat energiewaarden zijn die binnen het bedrijfspand van toepassing zijn. De kosten zijn dan wel iets hoger, maar dit is het wel waard. Als je het uit gaat rekenen dan zal dit best meevallen. Een manier om dit te doen is door een offerte te laten maken. Deze zijn meestal geheel vrijblijvend, door middel van de offerte kan je zien wat je kwijt zou zijn voor het laten maken van een bedrijf energie label. Deze site geeft een overzicht van de diverse soort offertes die worden aangeboden, erg handig om een inzicht te krijgen in de kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *