Verschil tussen een huis of een appartement huren

De beslissing dat huren op dit moment een betere keuze is dan kopen, is niet het enige dat je zorgvuldig moet overwegen. De volgende stap is om erachter te komen wat het beste type woning is voor jou en je gezin. Kiezen tussen het huren van een huis en het huren van een appartement wordt vaak ingegeven door de kosten en wensen qua ruimte. Laten we hier eens wat dieper op in gaan.

Ruimte

In de meeste gevallen vertaalt het huren van een huis zich in een grotere woonruimte dan het huren van een appartement; meer slaapkamers, meer badkamers en mogelijk meer woonkamers betekent meer vierkante meters dan overeenkomstige kamers in een appartement. Afhankelijk van het aantal mensen met wie je intrekt, je gezin of meer huisgenoten, kan het huis meer woonruimte veroorloven. Dus als je alleen woont of met slechts één andere persoon, is de extra huur die je  zou moeten betalen misschien niet de moeite waard.

Bovendien zullen de energiekosten bij het huren van appartementen lager zijn dan bij het huren van een huis.

Maandelijkse huurkosten

Meestal is de prijs de doorslaggevende factor. Afhankelijk van waar je naartoe wilt verhuizen en op de huidige huizenmarkt, zul je hoogstwaarschijnlijk ontdekken dat appartementen een meer betaalbare optie zijn, vooral als je alleen of met een andere kamergenoot huurt. Er zijn ook gevallen waarin de huizenmarkt wordt overspoeld met overtollige huizen om te verkopen en de eigenaren ze liever verhuren totdat ze erin slagen ze te verkopen dan ze leeg te houden; dit is het geval wanneer de markt in uw voordeel zou werken.

Eén ding is zeker: als je naar woningen in de buurt van grootstedelijke gebieden, zoals grote steden en alles wat daaromheen ligt, kost een appartement je aanzienlijk minder dan een huis. Op het platteland wordt de mogelijkheid vergroot om betaalbare deals voor huizen te vinden en daar vind je ook veel minder appartementen.

Meer weten lees dan hier wat makelaar Baarn voor je kan betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *