Verschil tussen iPhone en Android telefoons

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar een nieuwe mobiel, dan kom je er al snel achter dat je veel keuze hebt. Op den duur zal je al snel doorhebben dat er twee grote koplopers zijn: namelijk iPhone en Android telefoons. Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om te weten wat de verschillen zijn. Wij vertellen je graag meer over de verschillen tussen iPhone en Android telefoons.

Verschillende besturingssystemen

Als we het hebben over het verschil tussen iPhone en Android, dan hebben we het over verschil in het besturingssysteem. Android telefoons maken gebruik van Google en iPhone komt van Apple.

Verschil in interface

De interactie op het scherm is bij beide besturingssystemen niet heel anders. Je hebt bij beide een home pagina met snelkoppelingen naar diverse applicaties. Ook kun je op deze manier naar allerlei mappen en websites. Krijg je een bericht? Dan krijg je bij beide besturingssystemen een notificatie hiervan.

Verschil in connectiviteit

Een belangrijk verschil tussen beide besturingssystemen zit vooral in de connectiviteit. Als je gebruik maakt van een iPhone, dan kun jij je mobiel enkel verbinden met apparatuur waarvoor het bedrijf goedkeuring heeft gegeven. Een Android telefoon heeft hierin veel meer mogelijkheden omdat zij gebruik maken van bijvoorbeeld DLNA.

Aantal toestellen

Als je gaat voor een iPhone, dan kom je er al snel achter dat het aanbod beperkt is. Vaak zijn er maar enkele versies en kun je kiezen uit bepaalde kleuren en geheugenopslag. Is je iPhone kapot, dan kun je deze repareren bij iPhone reparatie Utrecht. Het aanbod aan Android telefoons is erg groot, waardoor je veel toestellen ook met een mooie korting kunt kopen.

Nu je weet wat het verschil is tussen iPhone en Android telefoons, ben je beter in staat om een goede keuze te maken voor jezelf. Breng in beeld welke factoren goed bij jou passen zodat je een telefoon kunt kiezen die geheel past bij je wensen.