Verschil tussen sieraden en juwelen

Inhoudsopgave

Er zijn een hoop mensen die denken dat sieraden hetzelfde zijn als juwelen. Ze denken dat een horloge een sieraad en een juweel is, dit beeld klopt alleen niet. Een sieraad is elk object dat een persoon mooier maakt. Je draagt deze aan het lichaam, denk bijvoorbeeld maar aan een ketting of aan een ring. Een juweel doet dit ook, het enige verschil is dat je bij juwelen alleen vaak edelstenen ziet die op het object vast zitten. Denk dus bijvoorbeeld aan een smaragd, een diamant of een onyx ring. Dit is het voornaamste verschil tussen een sieraad en een juweel.

Ook is de prijs wel anders, een juweel zal over het algemeen duurder zijn dan een sieraad. Dit heeft ook weer met de steen te maken, de steen is nu eenmaal een kostbaar onderdeel van het object. De meeste mensen hebben gewoon sieraden, de kans is klein dat je veel mensen ziet met juwelen. Vaak zijn deze te duur en als je ze al ziet dan zijn ze al jaren in het bezit van de familie. Op internet zijn de dingen die je koopt meestal sieraden, juwelen kun je krijgen bij de juwelier.

Handgemaakte sieraden vs. machinaal gefabriceerde exemplaren

Het zal je niet verbazen dat handgemaakte sieraden vaak van hogere kwaliteit zijn dan exemplaren die van de fabrieksband zijn gerold. Ze zijn met meer zorgvuldigheid (en liefde) in elkaar gezet en zijn echt uniek. Elk sieraad dat gemaakt wordt is afgewerkt met authentieke details en is voorzien van prachtige afwerking.