Verschil tussen linkshandig en rechtshandig

Je zou zeggen, het verschil tussen linkshandig en rechtshandig is niet zo heel groot. Het enige verschil is toch gewoon dat de ene links is en de ander rechts? Dit ligt echter toch iets lastiger dan je denkt. Er zit namelijk meer achter linkshandigheid dan dat je op eerste gedacht zou denken. Waarschijnlijk heeft linkshandigheid namelijk te maken met een verandering in de hersenen.

Linkshandige mensen spreken een ander gebied van de hersenen aan wanneer zijn bepaalde taken uitvoeren. Denk dan ook bijvoorbeeld aan schrijven of tekenen. Door te schrijven moet je brein allemaal processen activeren. Uit onderzoek blijkt dat bij het schrijven van een normale tekst de hersenen van een rechtshandig persoon op een andere manier actief zijn dan die van een linkshandige. Een ander onderzoek toont weer aan dan mensen die linkshandig zijn beter zijn in slaan en boksen. Dit komt omdat het lichaam automatisch de ‘zwakke’ hand aan zal sterker. Hierdoor kunnen deze mensen harder slaan dan mensen die met rechts slaan. Het voornaamste verschil is dus echt de connectie tussen het brein en de hand. Deze is bij beide mensen even sterk, het verschilt alleen net even in de werking.

Een ander verschil blijkt uit een onderzoek van de reactietijd van de dominante hand. Ook hier blijkt dat mensen die links zijn vaak minder snel zijn dan mensen die rechtshandig zijn. De reactietijd ligt nou eenmaal iets lager. Maar dit zijn niet enorm grote verschillen, je zult dan ook geen verschil in functioneren zien tussen een rechtshandig en een linkshandig persoon. Ben je nu linkshandig en heb je hier moeite mee? Moet je altijd op zoek gaan naar linkshandige producten en spullen? Neem dan eens een kijkje op https://www.delinkshandigenwinkel.nl/, deze website is speciaal gemaakt voor mensen die linkshandig zijn.