Verschil tussen natuurlijke supplementen en synthetische supplementen

Inhoudsopgave

Als het gaat om natuurlijke supplementen, heb je twee opties, natuurlijk en synthetisch. Er zijn critici en voorstanders van beide typen, dus het is belangrijk om voor jezelf te beslissen welk type het beste bij jou en je levensstijl past. De manier om dat te doen is om meer te leren over natuurlijke supplementen versus synthetische supplementen en hoe ze verschillen.

Wat zijn synthetische supplementen?

Wetenschappers zullen je vertellen dat synthetische supplementen identiek zijn aan vitamines en mineralen die in voedsel worden aangetroffen. Dat kan natuurlijk niet, aangezien synthetische vitamines en mineralen in een laboratorium worden verwerkt, terwijl natuurlijke vitamines en mineralen uit planten worden gehaald.

Je lichaam kan het verschil zien, zelfs als een microscoop dat niet kan. Synthetische supplementen bevatten weinig of geen natuurlijke ingrediënten. Sommigen beweren dat ze 10% natuurlijke vitamines bevatten, maar de rest van de ingrediënten zal uit een laboratorium komen.

De “ingrediënten” van synthetische supplementen zijn chemicaliën die in een laboratorium worden gemaakt. Ze kunnen er natuurlijk uitzien, aanvoelen en smaken, maar jouw lichaam neemt synthetische supplementen misschien niet op. In ieder geval niet op dezelfde manier als je lichaam natuurlijke supplementen zou opnemen.

Wat zijn natuurlijke supplementen?

Natuurlijke supplementen zijn geconcentreerde vitamines en mineralen die uitsluitend afkomstig zijn van planten. Hoewel ze voor steriliteit doeleinden in een laboratorium worden vervaardigd, worden ze niet in een laboratorium gemaakt. De natuur maakt eigenlijk de natuurlijke supplementen.

Natuurlijke supplementen staan ​​zo dicht bij de natuur als je ze kunt krijgen, zonder de eigenlijke plant te eten. Natuurlijke supplementen zorgen ervoor dat je geconcentreerde hoeveelheden vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ze stellen je ook in staat om vitamines en mineralen uit plantaardig voedsel te halen waar je misschien geen toegang toe hebt, bijvoorbeeld uit verre oorden.

Waarom natuurlijke supplementen nemen?

Door jaren van uitputting van de bodembronnen en het vergiftigen van het land met onkruidverdelgers en pesticiden, is veel van de groeiende grond uitgeput raakt van voedingsstoffen.

Dit betekent dat zelfs als je er alles aan doet om gezond te eten, je misschien niet dezelfde hoeveelheid vitamines en mineralen krijgt als je voorouders kregen toen ze dezelfde dingen aten. Het is bijna alsof je verwaterde voedingsstoffen krijgt.

Natuurlijke supplementen bevatten geconcentreerde hoeveelheden van dezelfde vitamines en mineralen die in natuurlijke voedingsmiddelen worden aangetroffen. Wanneer je jouw dieet aanvult met natuurlijke supplementen, krijg je de daadwerkelijke voeding die je zou moeten krijgen door een gezond, plantaardig dieet te eten.

Hoe het lichaam reageert op synthetische vitamines

Een goed voorbeeld hiervan is met vitamine B2. Veel mensen krijgen hier niet genoeg van in hun dieet. Natuurlijke supplementen met vitamine B2 worden echter gemakkelijk door het lichaam opgenomen. De synthetische versie van vitamine B2 is gemaakt met azijnzuur, bacteriën en stikstof.

Het lichaam heeft moeite met het absorberen van de synthetische versie en veel ervan wordt doorgegeven in lichaamsafval. Bij het nemen van supplementen is het essentieel om die te kiezen die het lichaam gemakkelijk opneemt, die het meest lijken op het eten van volwaardige voedingsmiddelen.

Alleen jij kunt beslissen of natuurlijke of synthetische supplementen geschikt voor je zijn. Hieronder kan je jouw ervaringen met supplementen delen. Maar houd de bovenstaande informatie in gedachten bij het kiezen van jouw supplementen merk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *