Verschil tussen opzetzwembaden en opblaaszwembaden

Inhoudsopgave

Stiekem verlangen we allemaal naar betere, warmere tijden. De momenten dat je ‘s avonds tot laat kunt borrelen met vrienden in de tuin, maar ook een duik in het buitenzwembad in de buurt geeft het echte zomerse gevoel. Doordat de prijzen van zwembaden de afgelopen jaren flink zijn gestegen kun je er ook voor kiezen om je eigen zwemplezier in de tuin te creëren. Dat niet alleen, zwemmen is ook heel goed voor je gezondheid. Het is een van de meeste gezonde sporten die er is omdat je bijna alle spiergroepen in je lichaam aan het werk zet. Goed, welke mogelijkheden zijn er nu? En wat zijn de verschillen tussen een opzet zwembad en een opblaaszwembad? Je leest het hieronder.

Opblaaszwembaden

Wanneer je snel en eenvoudig een zwembad in je tuin wilt hebben, dan is een opblaasbaar zwembad een goede optie. Een opblaas zwembad is een kwestie van opblazen en vullen met water. Met een pomp kun je er lucht in doen en met een beetje geluk kun je er een hele zomer van genieten. Het geluk met een opblaaszwembad is dat je ze in alle formaten kunt vinden, zodat er voor iedere tuin een passend zwembad te vinden is. Zo heb je een baby zwembad maar een groot exemplaar voor het gehele gezin. Met een opblaasbaar zwembad kun je het waterpret meteen laten beginnen!

Opzetzwembaden

Wanneer je graag voor een langere periode een zwembad in je tuin wil hebben, dan kun je kiezen voor een volgende optie en dat is een opzet zwembad. Deze zwembaden hebben vaak een iets langere levensduur, maar breek je doorgaans wel weer af na de zomer. Vaak laat je de houten en metalen zwembaden wel het gehele jaar staan. Waar je bij een opblaas zwembad vaak alleen gebruik hoeft te maken van een pomp, komt er bij een opzetzwembad wel iets meer kijken. Je moet hierbij ook denken aan grond- en afdekzeil en wellicht een trap om in het zwembad te klimmen. Ook moet je het water regelmatig onderhouden, waardoor je er vaker beter aan doet om een geheel pakket te bestellen bij aanschaf van je opzetzwembad.

Verschillende zwembaden: Voor- en nadelen

Of je nu kiest voor een opblaas zwembad of een opzetzwembad is geheel afhankelijk van jullie eigen wensen en natuurlijk het budget. Heb je niet veel te besteden, maar wil je toch een leuk zwembad, dan kun je kiezen voor een opblaas zwembad. Ondanks dat een opblaas zwembad goedkoop is en er weinig onderhoud nodig is, is de levensduur wel een stuk lager waardoor je misschien vaker een nieuw zwembad moet aanschaffen. De grotere opzet zwembaden met een frame, vallen vaak hoger uit in de kosten, maar heb je vaak wel langer plezier van. Ze zijn vaak groter waardoor je er met meer mensen plezier van kunt hebben. Wat je ook kiest, een zwembad zorgt nu eenmaal voor een hogere waterrekening. Probeer hierbij goed de voor- en nadelen van beide zwembaden af te wegen en maak op basis daarvan je keuze. Veel zwemplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *