Verschil tussen paragnosten en mediums

Tegenwoordig zijn er vele soorten spirituele personen, van helderziende, paragnosten mediums enzovoort. Maar wat is het verschil tussen een paragnost en een medium? In dit artikel lichten wij de verschillen uit van een paragnost en een medium.

Paragnost

Een paragnost beschikt vaak over diverse soorten paranormale gaven. Helderziendheid is hiervan eentje, maar ook bijvoorbeeld heldervoelend of helderhorend. Het wordt ook vaak in verband gebracht met het hebben van een 6de zingtuig. Een paragnost kan je op vele manieren helpen, afhankelijk van de gaven die hij/zij heeft. Zij gebruiken vaak hulpmiddelen zoals tarotkaarten, engelenkaarten etc. Maar ook zonder deze hulpmiddelen kunnen zij je al helpen.

Medium

Een medium heeft naast de paranormale gaven die een paragnost heeft ook de gave om contact te leggen met de overledenen personen, maar ook met engelen, demonen, en soms ook dieren. Mediums staan dus in contact met twee werelden namelijk met de zogenaamde levende wereld en de overledenen wereld. Zij kunnen op vele manieren contact leggen met deze twee werelden en dat doen ze vaak op een artistieke manier zoals door te tekenen, schilderen, door middel van muziek of door in een trance te raken door meditatie. Daarnaast bezitten ze net zoals paragnosten paranormale gaven zoals helderziendheid of helderhorendheid. Het grootste verschil echter is dat zij contact kunnen leggen met de twee werelden waar een paragnost niet toe in staat is. Dus als je vragen hebt over je overleden huisdier of geliefde is het, het beste contact op te nemen met bekende mediums.