Verschil tussen wimpers verven en wimperextensions

Waarschijnlijk heb je weleens wat gehoord over het verven van wimpers en wimperextensions, maar wat is het precies en wat is het verschil tussen beiden? In dit artikel lichten wij de verschillen toe en wat de voordelen ten opzichte van de ander zijn

Wimpers verven

Wimpers verven is zoals het al verklapt het verven van jouw wimpers. De voordelen van het verven van je wimpers is dat het gemiddeld 6 weken blijft zitten en bestendig is tegen water. Je hoeft hierdoor eigenlijk geen mascara meer te gebruiken en wellicht alleen nog maar een wimperkruller om de wimpers te vormen. Voordeel is dus dat je hiermee ook geld bespaart op het gebruik van mascara echter zitten er wat nadelen aan vast. Sommige mensen denken dat na het verven van de wimpers de wimpers er ook voller en langer uit zullen zien, echter is dat niet waar. Het geeft alleen een donkere kleur af. Een ander nadeel is dat je er misschien wel allergisch voor bent, houdt dat in je achterhoofd als je met wimperverf aan de slag gaat. Test het bijvoorbeeld op je huid en kijk of het een reactie geeft. Een ander groot nadeel is dat het niet gezond is voor jouw wimpers, deze kunnen namelijk uit gaan vallen. De gezondheid gaat er namelijk van achteruit. Om te zorgen dat je wimpers niet droog en hard gaan aanvoelen is het soms handig een wimperserum te gebruiken om de haartjes te hydrateren.

Wimperextensions

Naast wimpers verven kan je er ook voor kiezen wimperextensions te gebruiken. wimperextensions zorgen ervoor dat je wimpers nog meer volume en er voller uit zien, hierdoor heb je ook eigenlijk geen mascara meer nodig, of alleen misschien nog een wimperkruller. Echter zijn er net als bij wimpers verven veel nadelen aan verbonden. Wimperextensions zijn net als wimpers verven tijdelijk. Momenteel gaan ze ongeveer 6 tot 8 weken mee voordat ze “aangevuld” moeten worden. Een ander nadeel is dat je andere make-up remover producten moet gaan gebruiken om er voor te zorgen dat je wimpers er niet zomaar af gaan. Het beste is hierbij een reiniger te kopen die op waterbasis is. Daarnaast kan je net zoals bij wimpers verven een allergische reactie optreden en bijvoorbeeld ontstoken ogen krijgen door de lijm die gebruikt wordt.

Verschillen tussen wimpers verven en wimperextensions

De grootste verschillen tussen wimperextensions en wimpers verven is de duur en wat je met je wimpers wilt. Wil je bijvoorbeeld alleen wat donkere wimpers van kleur en wil je dat het ook niet al te veel gaat kosten dan kan je het beste voor wimpers verven kiezen. Wil je echter meer volume en langere wimpers? Dan kan je het beste voor wimperextensions kiezen. Dit is echter iets prijziger. Laat je vooraf goed informeren bij een schoonheidsspecialiste wat je het beste kan kiezen, zij hebben immers meer ervaring hiermee.