Verschillen tussen tattoo en permanente make-up

Permanente make-up en tattoo

Inhoudsopgave

De trend van tattoos en permanente make-up wordt steeds populairder. Een van de meest gestelde vragen is of een tattoo en permanente make-up hetzelfde zijn. Die vraag kunnen we alvast beantwoorden. Hoewel de twee veel overeenkomsten hebben, zijn er ook een aantal verschillen. In deze blog zetten we alle verschillen voor je op een rijtje.

Wat zijn tattoos en hoe worden ze gezet?

Tattoos worden al eeuwenlang gezet en stond vaak symbool voor culturen of lichaamskunst. Deze tattoos hadden vroeger altijd een betekenis. Tegenwoordig staan tattoos ook symbool voor het vastleggen van een herinnering of een symbolisch teken, maar ook tattoos zonder betekenis worden veel gezet. Vroeger werden tattoos gezet met behulp van scherpe materialen en werd de inkt als het waren in de huid gekrast. De nieuwste technieken zijn minder pijnlijk dan vroeger, maar het idee blijft hetzelfde. De naalden van tattoomachines zijn zo ingesteld dat ze met een bepaalde snelheid en precisie jouw tattoo-ontwerp kunnen maken. De naalden zijn tegenwoordig zo ontworpen dat de strakke lijnen en gedetailleerde schaduwen goed te zien zijn op de huid.

Ook interessant: verschillen tussen CC cream en BB cream.

Wat is permanente make-up en hoe doen ze dit?

Permanente make-up wordt ook wel een cosmetische tattoo genoemd. Het doel is om de gezichtskenmerken, zoals de wenkbrauwen en lipcontouren te accentueren. Het is hierbij wel belangrijk dat het natuurlijk oogt en ook goed blijft zitten. De permanente make-up wordt daarom ook minder diep in de huid gezet dan gewone tattoos. Deze worden meestal gezet in de bovenlaag van de dermis, net onder de opperhuid.

Een tattoo wordt daarentegen in de onderhuid aangebracht. Bij het zetten van permanente make-up is het belangrijk dat een expert dit proces uitvoert en hiervoor ook speciaal apparatuur gebruikt. In het gezicht is de huid namelijk over het algemeen dunner. Ook zijn de bloedvaten hier dunner. Om het mooiste effect van permanente make-up te krijgen, is het wel belangrijk dat het pigment onder de opperhuid wordt aangebracht. Als dit in de opperhuid wordt aangebracht, zal de make-up niet lang blijven zitten. Dit komt doordat de opperhuid zich continue vernieuwt.

Risico’s en overwegingen

Als je tattoos of permanente make-up wilt laten zetten is het belangrijk om de gevolgen, voor- en nadelen goed af te wegen. Het laten zetten van een tattoo of permanente make-up kan namelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals een allergische reactie of infecties. Daarom is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen en je te laten behandelen door een professional. Het verwijderen van tattoos of permanente make-up kan namelijk soms nog wel een uitdaging zijn. Je zult dan verschillende laserbehandelingen moeten ondergaan die pijnlijker zijn dan het zetten van de tattoo of permanente make-up zelf. Wil je je tattoo verwijderen in Maastricht en omgeving? Houd dan rekening met de kosten. Zoek uit wat het kost en vind een professionele kliniek die je kan helpen.

Tattoos en permanente make-up hebben dus verschillende overeenkomsten, zoals het gebruik van naalden om het pigment in je huid te zetten, maar het doel en de techniek zijn de aspecten waar ze vooral op verschillen van elkaar. In beide gevallen moet je goed nadenken voordat je een beslissing maakt. Je komt er namelijk niet zo snel en makkelijk vanaf.

Vond je deze blog nu interessant? Lees dan ook verschillen tussen haarproducten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *