Verschillen tussen haarproducten

Inhoudsopgave

Er zijn niet alleen heel veel verschillende haarproducten, want per soort zijn er ook nog allerlei verschillen. Daarom is het ook zo belangrijk om met een aantal aandachtspunten rekening te houden bij het kiezen van een haarproduct. Je eigen haartype vormt altijd het uitgangspunt bij het maken van een keuze voor een product. Ontdek hier waar je nog meer op moet letten.

Let op je eigen haartype

Stel eerst vast wat je eigen haartype is. Neem je haar maar eens grondig onder de loep. Is het haar gezond of zijn er gespleten haarpunten? Is je haar futloos en dof of ziet je haardos er stralend uit? Er zijn allerlei haartypen, van droog haar tot krullend haar en van blond haar tot dun haar. Merken als Kerastase hebben voor elk haartype geschikte haarproducten beschikbaar. Bijvoorbeeld Kerastase shampoo voor dik, beschadigd of dun haar. Bij het kiezen van een shampoo of ander haarproduct let je dus op je eigen haartype.

Extra verzorging

Shampoo is een haarproduct dat tot de basisverzorging behoort om je haar er fris uit te laten zien. Het verwijdert stof en vuil en heeft als eigenschap de haarschubben open te zetten. Heeft je haar extra verzorging nodig dan kijk je welk product daarvoor geschikt is. Bijvoorbeeld een conditioner om je haar van extra voeding te voorzien. Het gebruik van een conditioner is bovendien ideaal omdat het de haarschubben sluit. Daarom breng je een conditioner ook pas aan nadat je het haar hebt gewassen en niet voor die tijd. Kan je haar wel een fikse oppepper gebruiken? In dat geval is het aan te raden om een haarproduct te kiezen in de vorm van een haarmasker.

Check de ingrediënten

Als je haarproducten koopt, kijk je vast niet vaak op de achterkant van het product om te kijken wat de ingrediënten zijn. Toch is de samenstelling van bestanddelen wel degelijk van belang als je haarproducten koopt. Bijvoorbeeld als je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten, zoals voor sulfaten. Als je daar gevoelig voor bent dan is het mogelijk dat er een allergische reactie ontstaat. Dat leidt mogelijk tot huiduitslag. Kijk daarom als je weet dat je gevoelig bent voor bepaalde bestanddelen altijd naar de ingrediënten. Heb je geen idee wat de betekenis is van bepaalde ingrediënten dan zoek je deze eerst even op. Dan ben je in elk geval goed voorbereid als je haarproducten gaat kiezen.