Verschillen tussen de ABC-eilanden

De ABC-eilanden staan voor de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden bevinden zich in het Caribische gebied. Hoewel de eilanden dicht bij elkaar liggen, verschillen ze onderling erg van elkaar. Zo kan de voertaal op de eilanden verschillen en is er op het ene eiland meer te doen dan op het andere eiland. Het kan dus een lastige keuze zijn om te kiezen naar welk eiland op vakantie te gaan.

Aruba

Aruba is het eiland waar je naar toe gaat als je wilt genieten van de zon op het strand. Op Aruba vind je namelijk brede hagelwitte stranden. Verder is Aruba een levendig eiland waar veel te doen is. Ook zijn er veel (beach) clubs. In de hoofdstad Oranjestad heerst het bruisende uitgaansleven. Er komen veel Nederlandse, maar ook veel Amerikaanse toeristen naar Aruba. Door de komst van deze Amerikaanse toeristen is de voertaal op Aruba dan ook vaak Engels. Het eiland past zich als het ware een beetje aan deze Amerikaanse toeristen aan. Verder is Aruba het kleinste, droogste en meest winderige eiland van de ABC-eilanden.

Bonaire

Bonaire is qua grootte het middelste eiland van de ABC-eilanden. In tegenstelling tot Aruba staat Bonaire niet bekend om kilometerslange hagelwitte stranden. Wel zijn er prachtige, nagenoeg verlaten, strandjes waar je kunt genieten van de strandbeleving. Bonaire is in tegenstelling tot Aruba ook vrij rustig. Rustzoekers, natuurliefhebbers en duikers kiezen dan ook doorgaans liever voor Bonaire dan voor Aruba. De voertaal op Bonaire is Nederlands en er is veel ongerepte natuur te vinden.

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland en zit op veel vlakken tussen Aruba en Bonaire in. Je vindt op Curaçao een mix van rust, natuur en cultuur. Daarmee is Curaçao dan ook het meest veelzijdige eiland van de ABC-eilanden. Curaçao heeft veel te bieden zoals mooie stranden, een goed uitgaansleven en mooie natuur. De stranden op Curaçao zijn vooral baaien met stranden. De hoofdstad Willemstad is hier één van de meest veelzijdige en populairste plekken.