Het verschil tussen CC cream en BB cream

het verschil tussen cc cream en bb cream

Inhoudsopgave

In de wereld van huidverzorging en make-up zijn er talloze producten beschikbaar om je huid er stralend en egaal uit te laten zien. BB cream en CC cream zijn twee van zulke producten die populair zijn vanwege hun veelzijdigheid en voordelen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? En hoe kies je de juiste voor jouw huid? In deze blog vertellen we meer over het verschil tussen CC cream en BB cream, hun kenmerken en hoe je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is BB cream?

BB cream staat voor “Beauty Balm” of “Blemish Balm”. Het is een veelzijdig product dat wordt omschreven als een alles-in-één make-up en huidverzorgingsproduct. BB cream biedt meerdere voordelen, waaronder hydratatie, zonbescherming, lichte dekking. Ook bevat dit product vaak ingrediënten die de huid verzorgen, zoals antioxidanten en hydraterende bestanddelen.

het verschil tussen bb cream en cc cream

Wanneer kies je voor BB Cream?

BB cream is ideaal voor dagen waarop je een natuurlijke look wilt creëren met foundation met een lichte dekking. Dit product is fijn voor dagelijks gebruik. Vooral wanneer je niet veel dekking nodig hebt, maar wel wat oneffenheden wilt camoufleren en je huid wilt hydrateren en beschermen.

Wat is CC Cream?

CC cream staat voor “Color Correcting” of “Complexion Correcting”. Het is een product dat zich richt op het corrigeren van huidtintproblemen, zoals roodheid, verkleuringen en donkere vlekken. CC cream heeft een lichtere textuur dan foundation, maar biedt betere dekking dan BB cream. Het bevat pigmenten die de huidtint egaliseren en corrigeren.

Wanneer kies je voor CC cream?

CC cream is een goede keuze als je last hebt van huidverkleuringen, zoals roodheid of donkere vlekken. Het is ontworpen om je huidtint te egaliseren en eventuele ongelijkmatigheden te corrigeren. Dit terwijl het een lichtere textuur heeft dan een traditionele foundation.

het verschil tussen bb cream en cc cream

Het verschil in dekking

Een van de belangrijkste verschillen tussen CC cream en BB cream is de dekking die ze bieden. BB cream biedt over het algemeen een lichtere dekking en is gericht op het geven van een natuurlijke, alledaagse uitstraling. Aan de andere kant biedt CC cream een betere dekking en is het specifiek ontworpen om huidtintproblemen te corrigeren.

Past CC cream of BB cream bij jouw huid?

Bij het kiezen tussen BB cream en CC cream is het belangrijk om te bepalen wat je belangrijkste huidverzorgingsdoelen zijn. Als je op zoek bent naar een product dat je huid hydrateert, beschermt tegen de zon en een lichte dekking biedt voor een natuurlijke look, dan is BB cream een goede keuze. Als je worstelt met huidverkleuringen en je wilt deze corrigeren terwijl je toch een mooie dekking krijgt, dan is CC cream wellicht meer geschikt voor jou. Ook het gebruik van een poeder kan daarbij helpen.

Het verschil tussen CC cream en BB cream is de dekking en de focus op huidverzorging versus huidtintcorrectie. Beide producten hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende behoeften en huidtypes. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke huidverzorgingsdoelen en het gewenste make-upresultaat. Of je nu kiest voor een natuurlijke uitstraling met BB cream of je huidtint wilt corrigeren met CC cream, beide producten kunnen je helpen om je beste zelf te laten zien.

Zou je ook het verschil willen weten tussen wimperextentions en wimpers verven? Klik dan hier! Ook vertellen we in deze blog het verschil tussen krullend en kroes haar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *