Verschillen tussen krullend en kroeshaar

Inhoudsopgave

Het lijkt bijna niet mogelijk, maar soms verwarren mensen krullend haar met kroeshaar, terwijl het wel degelijk twee totaal verschillende haartypen zijn. Je kunt het verschil niet alleen zien, je merkt het ook aan de structuur. Krullend haar moet anders verzorgd worden dan kroeshaar. Heb je kroeshaar, dan weet je dat je niet gewoon een staart kunt maken bijvoorbeeld. Dit kan wel met krullend haar. Het is dus goed om te weten welk haartype je hebt om het zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

Krullen of kroeshaar?

Er is een classificatiesysteem bedacht waarmee je onderscheid kunt maken in haartypes. Je hebt type 1 tot en met type 4. Haartype 1 is stijl haar en haartype 2 golvend. Type 3 is krullend haar en kroeshaar valt onder type 4. Kroeshaar heeft als kenmerk dat het heel veel kleine krulletjes heeft. Juist door al die fijne krulletjes valt het haar niet naar beneden, zoals bij de overige haartypen het geval, maar krult het vaak omhoog. Daarnaast heb je onder de noemer ‘kroeshaar’ ook nog eens verschillende texturen en kleuren. Dus het ene kroeshaar is zeker niet het ander! Wat wel een gezamenlijke eigenschap is van kroeshaar; het is het meest kwetsbaar en droog. Het haar heeft dus goede verzorging nodig wil het er gezond en mooi uit zien.

Advies nodig voor je krullende haar? Dan kun je altijd langs komen bij krullenkapper Vanessa van der Roest in Amsterdam.

Hoe verzorg je kroeshaar

Doordat kroeshaar vaak droog en ook kwetsbaar is, is het goed hier zorgvuldig mee om te gaan en het haar goed te verzorgen en daarvoor een goede, vettige olie te gebruiken. Doe je dit bij bijvoorbeeld haartype 1, dan heb je al gauw een vettig kapsel. Zo zie je dat het goed is om te weten wat voor type haar je hebt. Als je gaat slapen, zorg dan dat je haar niet los is, maar vlecht het of maak er een knot van. Je kunt er voor het beste effect ook een panty of zachte doek omheen doen om je haar te beschermen.

Hoe verzorg je krullend haar?

Krullend haar is ook droger dan steil haar. Het haar kan sneller afbreken en kammen doet je krullen vaak ook geen goed. Wil je je krullen het mooist tot zijn recht laten komen, dan zal je hier wel iets voor moeten doen op het gebied van verzorging. Om je haar te drogen, gebruik je geen föhn, maar een diffuser. Dit zorgt voor minder pluizig haar. Om het voldoende te moisturizen, kun je een niet al te vettige olie gebruiken.

Wil je ook het verschil weten tussen een CC en BB cream? In deze blog vertellen we er meer over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *