Verschillen tussen tanning spray en spray tan

Verschillen tussen tanning spray en spray tan

Inhoudsopgave

Zelfbruiners zijn populairder dan ooit. Hiermee kun je namelijk op een veilige en snelle manier een zomerse teint creëren zonder de negatieve effecten van de zon en Uv-straling. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen tanning spray en spray tan? Hoewel deze termen veel op elkaar lijken en soms zelfs door elkaar worden gebruikt, zijn er toch een aantal belangrijke verschillen tussen deze zelfbruiningsmethoden. In deze blog zoeken we voor je uit wat de verschillen tussen tanning spray en spray tan zijn, zodat jij de beste keuze kunt maken.

 

Wat houdt een tanning spray in?

Een tanning spray is een zelfbruiningsproduct in een handige sprayflacon. Met dit product kun je supersimpel thuis je huid een zomerse tan geven. In deze spray zit de stof dihydroxyaceton (DHA) verwerkt. Deze stof reageert op dode huidcellen die dicht op het oppervlak van je huid liggen en geven uiteindelijk een bruine kleur af. Om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze kunt maken, bespreken we hieronder de voor- en nadelen van een tanning spray.

 

De voordelen van een tanning spray

  • Toegankelijk: tanning spray producten vind je onder andere online en in veel drogistenwinkels. Je kunt het gemakkelijk thuis aanbrengen wanneer het jou uitkomt. Hiervoor hoef je dan ook geen afspraak in een salon te maken.
  • Gebruiksvriendelijkheid: de meeste tanning sprays hebben tegenwoordig een supergemakkelijke applicatie, zeker voor beginners. Hiermee kun je zelfs lastig bereikbare plekken, zoals je rug, toch gemakkelijk bereiken.
  • Betaalbaarheid: gebruikmaken van een tanning spray is over het algemeen een stuk betaalbaarder dan een professionele spray tan. Een tanning spray product kun je vaker gebruiken en je betaalt niet voor een dienst. Door je eigen zelfbruiner thuis aan te brengen met een tanning spray betaal je dus slechts een fractie van de prijs van een spray tan.
  • Volledige controle: als je thuis aan de slag gaat met een tanning spray, heb je de volledige controle over de intensiteit van de kleur. Je kunt de kleur opbouwen in lagen of juist gaan voor een subtiele en natuurlijke tan.

 

De nadelen van tanning spray

  • Risico op strepen: wanneer je als beginner aan de slag gaat met selftan producten kan het lastig zijn om een volledig egale, zongebruinde huid te creëren. Vooral plekken waar je lastig bijkomt, zoals de achterkant van je benen of je rug, kan het zonder ervaring een uitdaging zijn om te beginnen aan zelfbruinen.
  • Kortere houdbaarheid: je bruine huid vervaagt waarschijnlijk sneller na het aanbrengen van een tanning spray dan een professionele spray tan. Deze thuisproducten zijn vaak een stuk minder geconcentreerder.
  • Tijdrovend: het aanbrengen van een tanning spray kan een tijdrovend proces zijn. Het vraagt veel geduld en precisie. Daarnaast moet je je huid goed voorbereiden om het beste resultaat te bereiken.

Verschillen tanning spray en spray tan

Meer lezen over beauty-blogs? Lees hier de verschillen tussen laserontharing en waxontharing.

Wat houdt een spray tan in?

Een spray tan is een professionele behandeling, uitgevoerd door een specialist, waarbij met behulp van een spray gun een zelfbruiningsoplossing aangebracht wordt. Hiervoor maak je een afspraak bij een salon. In deze spray tan producten zit vaak een hogere concentratie DHA dan de meeste tanning spray producten die je thuis gebruikt.

 

De voordelen van een spray tan

  • Professionele resultaten: een van de belangrijkste verschillen tussen tanning spray en spray tan is het professionele resultaat. De specialist uit de salon zorgt dankzij zijn of haar expertise voor een egale en streepvrije tan die ook nog eens perfect aansluit bij je huidtype.
  • Langere houdbaarheid: een spray tan die je laat uitvoeren door een professional, blijft vaak langer zitten dan een zelf aangebracht tanning spray. Afhankelijk van je huidverzorgingsroutine, kan een spray tan tot wel 10 dagen blijven zitten.
  • Snelheid: als je een spray tan laat uitvoeren, ben je meestal binnen 10 tot 20 minuten klaar. Ideaal dus als je weinig tijd en geduld hebt voor een tanning spray thuis, maar toch wil genieten van een stralende teint.
  • Personalisatie: de specialist kan je goed adviseren over de kleurintensiteit die het beste bij je past. Je bespreekt samen jouw wensen en huidtype waardoor je een natuurlijk en egaal resultaat kunt bereiken.

 

De nadelen van een spray tan

  • De kosten: voor veel mensen vallen de kosten onder een van de belangrijkste verschillen tussen tanning spray en spray tan. Een spray tan is aanzienlijk duurder dan een tanning spray. Over het algemeen betaal je voor een enkele spray tan sessie al snel €25 tot €30, terwijl je dit meestal ook betaalt voor een enkel tanning spray product.
  • Planning is vereist: als je een afspraak in een salon maakt, dien je je ook aan die afspraak te houden. Dit kan vaak een drempel zijn voor mensen die een drukke agenda hebben.
  • Nabehandeling: na een spray tan behandeling is het belangrijk dat je rekening houdt met speciale verzorgingsinstructies die de specialist je oplegt. Zo kun je de spray tan extra lang behouden.

 

De belangrijkste verschillen

Hoewel beide opties over het algemeen dezelfde functie hebben, zijn er toch een aantal verschillen tussen tanning spray en spray tan in gebruik, resultaat, houdbaarheid, kosten en tijdsinvestering. Een volledige set voor zelfbruining kun je thuis zelf aanbrengen en biedt een wisselend resultaat, afhankelijk van je vaardigheden. Aan de andere kans wordt een spray tan door een professional in een salon uitgevoerd en bereik je gegarandeerd een egale en professionele afwerking. Een tanning spray blijf daarnaast 3-5 dagen zitten, is budgetvriendelijk en kan veel tijd in beslag nemen, terwijl een spray tan 7 tot wel 10 dagen blijft zitten en duurder is, maar aan de andere kant ook sneller afgehandeld wordt. Dit zijn over het algemeen de belangrijkste verschillen tussen tanning spray en spray tan.

 

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Met de juiste voorbereiding en verzorging kun je met beide methoden een natuurlijke, zongebruinde teint bereiken – en dat zonder de schadelijke effecten van de zon!

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog over de verschillen tussen een permanentje en haarextensions.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *