Verschil tussen laserontharing en waxontharing

Inhoudsopgave

Laserontharing en waxontharing zijn twee verschillende methoden om ongewenst lichaamshaar te verwijderen, en ze hebben verschillende werkingsmechanismen en voordelen. In dit artikel lees je wat je laserontharing en waxontharing is én wat de belangrijkste verschillen zijn.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een cosmetische procedure waarbij geconcentreerde lichtpulsen worden gebruikt om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht geabsorbeerd door het pigment in de haarschacht, waarna de hitte zich naar het haarzakje verspreidt en dit beschadigt. Dit proces verhindert verdere haargroei. Laserontharing is doorgaans gericht, efficiënt en minder pijnlijk dan sommige andere ontharingsmethoden. Het vereist meestal meerdere sessies voor optimaal resultaat, vooral bij full body laserontharingv. Bij een full body laserontharing wordt, zoals de naam al zegt, het gehele lichaam behandeld. Het kan uiteindelijk leiden tot langdurige of permanente haarvermindering, afhankelijk van de individuele reactie en de te behandelen gebieden. Het is geschikt voor verschillende huid- en haartypes.

Wat is waxontharing?

Waxontharing is een populaire methode om ongewenst lichaamshaar tijdelijk te verwijderen. Tijdens deze procedure wordt warme of koude was op het te behandelen gebied aangebracht en vervolgens snel verwijderd met behulp van een doek of speciale waxstrips. De was kleeft aan de haren en trekt ze vanaf de haarwortel mee, wat een gladde huid achterlaat. Hoewel waxontharing effectief is voor het verwijderen van haar, is het resultaat tijdelijk en groeien de haren na verloop van tijd terug omdat de haarzakjes intact blijven. Herhaling van de behandeling is nodig om een haarvrije huid te behouden, meestal om de paar weken.

De verschillen

  • Werkingsmechanisme: Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen om de haarzakjes te vernietigen. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren, waardoor de haarzakjes beschadigd raken en niet meer in staat zijn om haar te laten groeien. Dit proces is gericht en kan permanent haarverlies veroorzaken na meerdere sessies. Waxontharing daarentegen verwijdert haar tijdelijk door het met warme was te bedekken en dan snel te verwijderen. Hierbij worden de haren vanaf de wortel uitgetrokken. Hoewel het resultaat glad is, groeien de haren na verloop van tijd weer terug, omdat de haarzakjes intact blijven.
  • Pijnniveau: Laserontharing wordt over het algemeen als minder pijnlijk ervaren dan waxontharing. Mensen beschrijven de sensatie tijdens een laserbehandeling vaak als een lichte tinteling of een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Waxontharing kan pijnlijker zijn, vooral bij de eerste paar behandelingen, omdat het haar met de wortel wordt uitgetrokken. Sommige mensen ervaren roodheid en irritatie na de behandeling.
  • Permanente versus tijdelijke resultaten: Laserontharing kan na meerdere sessies permanente haarvermindering of zelfs volledige verwijdering opleveren. Het aantal benodigde sessies varieert afhankelijk van het haartype en de te behandelen zone. Waxontharing levert slechts tijdelijke resultaten op, meestal voor een periode van enkele weken tot een maand, afhankelijk van de groeisnelheid van het haar.
  • Kosten: Laserontharing kan aanvankelijk duurder zijn dan waxontharing, maar op de lange termijn kan het kosteneffectiever zijn vanwege de permanente resultaten. Waxontharing vereist regelmatig onderhoud, wat na verloop van tijd kan oplopen.
  • Geschiktheid voor huid- en haartype: Laserontharing werkt over het algemeen het beste op mensen met een lichte huid en donkere haren vanwege het contrast tussen huidskleur en haarkleur. Waxontharing kan op de meeste huid- en haartypes worden toegepast, maar het kan minder effectief zijn voor mensen met zeer fijne of lichte haren.

Bekijk ook Het verschil tussen CC cream en BB cream

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *