Verschil tussen een PC of een Xbox Series X voor gaming

De Xbox Series X gaat een enorm krachtige console worden. Op papier blaast deze console alle andere consoles direct van de tafel. Wat betekent dit precies voor de PC liefhebbers? Eén ding is zeker, nog niet alles is bekend van de nieuwste Microsoft console en ook niet van de computers die gebruikt worden tijdens de release van de console. Toch kunnen wij een goed onderbouwde gok maken, speciaal voor de mensen die de Xbox Series X kopen.

De Series X zal als processor een AMD Zen-2 hebben, wat moderne snelheden geeft en laadtijden verminderd. Maar eigenlijk is de grafische kaart, de AMD RDNA2, de echte ster van de show. Het is zelfs zo goed dat PC-spelers deze grafische kaart nog niet kunnen kopen! De console heeft 12 teraflops aan rekenkracht wat betekent dat het door 12 triljard geheugenpunten, wat betekent dat het drie keer zo snel is als de Playstation 4 Pro!

Dat is een vooruitgang qua snelheid die je verwacht in de volgende generatie hardware. Wat ook markant is, is dat de Series X zijn GPU duidelijk sneller is dan de meeste huidige PC video kaarten. Het doet het alleen slechter dan de nieuwste videokaart van NVIDIA, de RTX 2080 Ti. Een videokaart die voor een casual gamer niet te betalen is, aangezien het €1200 kost! De reguliere PC gamers zullen kiezen voor de Radeon RX 5700 of de NVIDIA RTX 2060, welke ongeveer €300 tot €400 kosten. Hier kan je natuurlijk prima mee gamen, maar het komt niet in de buurt van de videokaart van de Xbox Series X.

Je hoeft je PC natuurlijk niet weg te doen om direct een Xbox Series X te kopen, maar het doet wel denken aan de hype die zich afspeelde in de jaren 90. De eerste playstation die toen uitkwam kon toen al 3D-beelden weergeven, terwijl de PC dat nog niet kon. Dit zal ook gebeuren met de Xbox Series X, die dingen kan die een gemiddelde PC nog niet kan. Voor de verwachte prijs van €500 tot €600 voor de Xbox Series X is dat natuurlijk een aanrader voor elke gamer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *