Verschil tussen plantenwand en een moswand

Er is meer dan één manier om de natuur naar je huis of werkplek te brengen, dus we gaan het verschil tussen mosmuren en plantenwanden in dit artikel bespreken.

Wat is een levende plantenwand?

Levende muren, vaak groene muren of plantenwanden genoemd, bestaan ​​uit echte, levende planten die aarde of substraat nodig hebben en water dat vaak wordt geleverd via een geïntegreerd waterafgiftesysteem. Plantenwanden zijn verbluffend mooi en hoewel de meeste bedrijven die levende muren leveren niet aanbevelen om voedsel of kruiden op de levende muur te laten groeien, kan het zeker worden gedaan en hebben we onlangs de verticale kruidentuin bewonderd.

Er zijn daarnaast ook nagenoeg niet van echt te onderscheiden plantenwanden van kunstplanten. Handig als je wel de natuurlijk naar binnen wilt halen, maar niet voldoende zonlicht of tijd hebt voor het geven van water.

Wat is een mosmuur?

Een mosmuur wordt, interessant genoeg, ook wel een groene muur genoemd, waar de verwarring tussen de twee kan beginnen. We bouwen onze groene muren, ook wel mosmuren genoemd, met echt, maar geconserveerd mos dat geen vuil, aarde of substraat nodig heeft en geen enkele vorm van bewatering of verneveling vereist.

We leggen het als volgt uit: een mosmuur is noch levend noch dood, het is gemaakt van mos dat inactief is en is geconserveerd met behulp van een natuurlijk paraffine- of glycerineproces. Mosmuren behouden hun weelderige uitstraling zonder onderhoud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *