Verschillen tussen een fitness instructeur en een personal trainer

Inhoudsopgave

Als je regelmatig een sportschool bezoekt zie je ongetwijfeld een of meerdere instructeurs. Deze mensen zorgen ervoor dat jij de oefeningen goed uit kan voeren en kunnen hulp bieden waar nodig. Is dit dan te vergelijken met een personal trainer? Nee, daar zit best wel een flink verschil tussen. De instructeur geeft je namelijk uitleg, terwijl een personal trainer je persoonlijk begeleidt.

Werkzaamheden van een fitness instructeur

Een fitness instructeur moet er vooral op letten dat er goed wordt omgegaan met materiaal en heeft toezicht op de sportschool. Hij of zij heeft daardoor verantwoordelijkheid dat alles in goede staat blijft en er geen schade wordt gemaakt. Soms kan deze persoon je tips geven om oefeningen beter uit te voeren of om aanpassingen in je huidige oefeningen te doen. Vaker zijn dit slechts kleine verbeteringen en dat is niet gek. De instructeur moet namelijk voor iedereen bereikbaar zijn indien er vragen zijn. Hij of zij kan daardoor niet de gehele training jou in de gaten houden.

Werkzaamheden van een personal trainer

De personal trainer is volledig op jou gericht. Hij of zij begeleidt je dan ook tijdens het traject en wilt je helpen om af te vallen of om aan te komen. Daardoor zullen zij je in de gaten houden tijdens het doen van oefeningen , en waar nodig bijspringen. Daarnaast bieden zij je ondersteuning op het gebied van voeding en zullen ze je meerdere tips geven op dit gebied. Zo zullen zij samen met je kijken wat je precies moet eten om je doel te bereiken. Tot slot zijn zij er voor je indien je vragen hebt en zullen zij je helpen om de best mogelijke resultaten te behalen. Over je training en  trainingsschema hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit wordt namelijk geregeld door je personal trainer, en hij of zij stemt dit naar jouw wensen af. In alle provincies zijn er meerdere personal trainers te vinden die je hierbij kunnen assisteren. Ook in Twente is dit mogelijk, en daardoor is Fit in Twente zijn voor iedereen mogelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *