Verschil tussen triple play en dual play

Deze termen heb je vermoedelijk nog niet zo vaak gehoord, dat komt omdat ze vaak anders genoemd worden door de bedrijven die deze diensten verkopen. We leggen je kort uit wat de beter bekende termen zijn, maar natuurlijk ook wat de verschillen zijn.

Wat is triple play?

Triple play is eigenlijk een andere naam voor alles in 1, oftewel: internet, tv en bellen. Kortom het gaat hier over de telecomdiensten bij u thuis. Deze worden overigens ook wel all-in-one genoemd. Meerdere namen met dezelfde betekenis. Als u een triple play pakket heeft dan heeft u dus 3 diensten afgenomen bij dezelfde provider: internet, televisie en bellen. Qua bellen hebben we het dan over bellen via een vaste telefoonlijn. Dat is dus niet met uw mobiele telefoon, maar met een vaste huistelefoon waarmee u alleen thuis kunt bellen. Omdat je drie diensten afneemt bij dezelfde aanbieder kun je vaak rekenen op een leuke korting per maand, zodat je een stuk minder betaalt dan dat je deze 3 diensten bij verschillende aanbieders afneemt. Dat is wel mogelijk, maar een stuk minder handig en een stuk duurder per maand. Vandaar dat vele huishoudens in ons land een triple play pakket hebben en daar elke dag volop van genieten.

Wat is dual play?

Na het lezen van de betekenis van de triple play uitleg heb je waarschijnlijk al een vermoeden bij dual play. Grote kans dat je nu al dacht aan internet en TV. En dat klopt. Een dual play pakket bestaat uit 2 diensten in plaats van 3 bij triple play. Met een dual play pakket heb je dus geen vaste telefoonlijn. Dat betekent dat, als je wilt bellen, je dit zult moeten doen met een mobiele telefoon. Anderen kunnen jou ook niet bellen op een vaste telefoon thuis, want die heb je niet met een dual play. Dit pakket met 2 diensten neemt wel enorm toe in populariteit. We hebben namelijk steeds meer en meer een mobiel abonnement met een flinke bundel of onbeperkte bundel als het gaat om bellen. Als iedereen dus jouw mobiele nummer heeft en gewend is om je daarop te bellen hoef je geen vaste telefoon thuis meer te hebben. Hiermee bespaar je weer een heel klein beetje op je maandelijkste lasten bij de telecomprovider.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *