Verschil tussen DAM software en beeldbank

Inhoudsopgave

Creatieve contentbeheer en digitale media hebben verschillende soorten tools om ze te beheren. Twee verschillende soorten termen die vaak door elkaar worden gebruikt zijn Digital Asset Management (DAM) software en een beeldbank. Ze zijn allebei gericht op het beheren van digitale media, maar toch zitten er verschillen tussen de twee. In deze blog gaan we kijken naar de verschillen tussen de twee.

Digital asset management (DAM) software

Digital asset management is een uitgebreid systeem dat is ontworpen om digitale assets te beheren, organiseren en distribueren. Dit type software wordt vaak gebruikt door bedrijven en organisaties die grote hoeveelheden digitale content produceren en moeten zorgen voor een georganiseerde en efficiënte workflow voor het gebruik van deze assets.

DAM software heeft een aantal belangrijke kenmerken. Ten eerste stelt het gebruikers in staat om al hun digitale assets, zoals afbeeldingen, video’s, documenten en nog veel meer op een centrale locatie op te slaan. Ook maakt DAM software gebruik van uitgebreide metadata en tags om items beter onder te verdelen en te beschrijven. Hierdoor kun je makkelijker items terug vinden via zoekopdrachten. Zie hier informatie over dam software.DAM software.

Een beeldbank

Een beeldbank is een eenvoudiger en meer specifiek type systeem voor het beheren van digitale afbeeldingen. Het is vaak gericht op het opslaan en beschikbaar stellen van afbeeldingen voor gebruik in marketing- en communicatiematerialen.

Een beeldbank richt zich dus voornamelijk op foto’s. Hierdoor is er geen ondersteuning voor andere digitale media, zoals video’s of documenten.

Dam software of een beeldbank?

Als je veel data hebt die je wilt opslaan en beheren is DAM software een betere keuze. Ben je alleen aan het werk met foto’s? Dan is een beeldbank de beste optie.

 

Vond je deze blog interessant? Lees dan zeker ook onze blog over het verschil tussen website en webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *