Verschil tussen afkopen en premievrij maken bij een verhuizing

verhuizing

Inhoudsopgave

In Nederland verhuizen jaarlijks een heleboel mensen. Verhuizen is vaak een hectische tijd waar veel bij geregeld moet worden. Als je een levensverzekering of pensioenverzekering hebt moet je ook nadenken wat je daarmee wilt doen tijdens de verhuizing. Twee opties die je dan hebt die veel voorkomen zijn het afkopen van de verzekering en het premievrij maken ervan. In de blog gaan we kijken naar het verschil tussen deze twee en welke factoren belangrijk zijn bij het nemen van de beslissing.

Afkopen van uw verzekering

Wanneer je ervoor kiest om je levens- of pensioenverzekering af te kopen, betekent dit dat de verzekering eindigt en een uitkering ontvangt van de verzekeringsmaatschappij. Dit bedrag kan in een keer worden uitbetaald of in termijnen. Dit ligt aan de voorwaarden van je polis. Het afkopen van je verzekering kan aantrekkelijk lijken, omdat je meteen heel veel geld krijgt. Dit kan heel handig zijn als geld nodig hebt voor het verhuizen.

Houd er wel rekening mee dat het kan leiden tot kosten en boetes. Ook is er een kans dat je meer belasting moet betalen.

Tip: Bekijk ook Verschillen tussen immigrant en migrant

Premievrij maken van je verzekering

Het premievrij maken van je verzekering houdt in dat je stopt met betalen van premies, maar wel de verzekering in stand blijft. De premies worden meestal betaald met de opgebouwde contante waarde van de polis, waardoor je de dekking behoudt zonder verdere financiële verplichtingen.

Bij het beslissen tussen afkopen en premievrij van je verzekering moet je rekening houden met je financiële situatie, doelen en behoeften. Als je dringend geld nodig hebt en de financiële gevolgen begrijpt, kan afkopen een optie zijn. Als je de dekking wilt behouden en geen kosten wilt maken kan het premievrij maken van je verzekering een betere keuze zijn.

Ben jij aan verhuizen naar Doesburg en heb je een verhuisbedrijf nodig? Kijk dan eens naar Verhuizen Rondom Arnhem.

Vond je deze blog interessant en wil je het verschil weten tussen een WA en WA+ verzekering? Lees dan ook zeker deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *