Verschil tussen een wenteltrap en een spiraaltrap

Inhoudsopgave

Deze verschillende soorten trappen hebben vergelijkbare kenmerken. Ze zijn namelijk beide gebogen en dit onderscheidt ze van een traditionele trap. Maar het is een veel voorkomende verkeerde interpretatie dat iedere trap met een ronding of bocht een wenteltrap is.

Het belangrijkste verschil tussen een wenteltrap en een spiraaltrap heeft te maken met de centrale kolom. Wenteltrappen hebben namelijk een centrale kolom, terwijl spiraaltrappen kunnen worden aangepast in hun vorm. Deze hebben namelijk geen centrale kolom nodig, dit maakt ze een veel populairdere keuze voor mensen die een trap op maat willen ontwerpen.

Wat zijn de voordelen van spiraaltrappen?

Een spiraaltrap kan het kenmerk van een kamer of een heel pand worden. Dit komt omdat spiraalvormige trappen in de meeste gevallen meer ruimte nodig hebben dan wenteltrappen. Veel mensen die een trap op maat laten maken, willen een trap dat een statement is voor de hele ruimte, spiraaltrappen zijn daar ideaal voor.

Wat zijn de voordelen van wenteltrappen?

Een van de belangrijkste voordelen van een wenteltrap, in vergelijking met een spiraaltrap, is dat een wenteltrap ruimtebesparend is. Maar het is wel belangrijk op te merken, dat hoe meer ruimte er wordt bespaard, hoe groter de helling voor de trap zal zijn.

Wenteltrappen zijn een populaire keuze bij veel woningen, omdat ze er goed uitzien en een ruimte een goede look geven.

De voordelen van beide trappen

Beide trappen hebben als grote voordeel dat ze waarde toevoegen aan gebouwen. Ze zien er beide namelijk esthetisch aangenaam uit en als de trap op maat gemaakte elementen heeft, zal het uiterlijk ervoor zorgen dat ze overeenkomen met jouw eigen visie. Ze kunnen beide echt een wow factor toevoegen aan ieder gebouw.

Andere soorten trappen

Rechte trap

Een rechte trap, is een rechte trap. Door het eenvoudige ontwerp zijn deze over het algemeen het gemakkelijkst te bouwen. Hierdoor zijn de betaalbaar, maar er zijn vele verschillende soorten beschikbaar, ook als je de trap op maat wilt laten maken.

Kwartslagtrap

Dit soort trappen zijn wat aantrekkelijker en mooier dan een simpele rechte trap. Daarnaast nemen ze ook minder ruimte in beslag dan een rechte trap en kunnen in de hoek van een kamer worden gebruikt. In tegenstelling tot andere trappen, zijn kwartslagtrappen gemakkelijker te navigeren en hierdoor ook veiliger en ze zorgen voor meer privacy, dankzij de barrière tussen de verdiepingen.

Windertrappen

Dit soort trappen worden veelal gebruikt in oudere huizen. Maar de laatste jaren wordt deze stijl ook steeds populairder in moderne huizen vanwege een toename van duurzame en kleinere huizen. Ze nemen namelijk minder ruimte in beslag dan andere trappen. Daarnaast hebben ze ook meer visuele aantrekkingskracht dan eenvoudigere trapontwerpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *