Verschil tussen hydraulic ram en hydraulic cutter

Inhoudsopgave

Het is een belangrijk onderdeel van veel industriële processen: hydraulische technologie. Hydraulische technologie maakt gebruik van water (Grieks: hydro) onder hoge druk. Twee veel voorkomende toepassingen zijn een hydraulische ram en hydraulische cutter. Dit blog licht de verschillen tussen deze twee apparaten uit.

Hydraulic ram

Een hydraulic ram is een apparaat dat ingezet kan worden als redgereedschap. Het gebruiksdoeleinde is afhankelijk van de soort reddingsoperatie. Het apparaat gebruikt water om druk op te bouwen. Door die door een pijp te persen die smaller is dan de ingang, ontstaat er drukverschil dat ervoor zorgt dat de klep sluit. Dat water wordt vervolgens door de pijp gestuwd en creëert zo een krachtige waterstroom die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een reddingsoperatie.

Ook kan een hydraulic ram gebruikt worden om water omhoog te pompen zonder het gebruik van een elektrische pomp. Ideaal als er geen elektriciteit beschikbaar is. Met eventuele verschillende accessoires is een hydraulic ram geschikt om een reddingsactie uit te voeren als er een auto opengebroken moet worden. 

Hydraulic cutter

Om materialen te snijden wordt vaak een hydraulic cutter gebruikt. Voor industriële toepassingen zoals kabelrecycling en -productie, nucleaire recycling en onderzeese sloop kun je gebruik maken van drie typen cutters: mobiele cutters, stationaire cutters en cutters op batterij. Deze kunnen ook gebruikt worden voor afvalverwerking, voertuigrecycling of de sloopindustrie. Het is belangrijk om voor het werk dat je wil verrichten de juiste hydraulic cutter kiest: voor het snijden in beton kies je een andere cutter dan het snijden in metaal. Door de hydraulische druk in het apparaat wordt het mes aangedreven door een hydraulische motor die wordt gevoed door een hydraulische pomp.

Verschillen tussen hydraulic ram en hydraulic cutter

  1. De manier waarop de twee apparaten gebruikt worden. De hydraulic cutter is gemaakt voor snijwerk en de hydraulic ram om druk op te bouwen en energie op te wekken.
  2. De toepassing van de twee apparaten. De hydraulic ram vindt zijn toepassing vaak in de waterindustrie terwijl de hydraulic cutter wordt gebruikt in de sloop- en recylclingindustrie.

Zowel de hydraulic cutter als de hydraulic ram maken gebruik van hydraulische technologie. De twee verschillende apparaten hebben verschillende toepassingen en functies en worden gebruikt in verschillende industrieën. Een hydraulische ram wordt gebruikt om druk op te bouwen en energie op te wekken, terwijl een hydraulische cutter gebruikt wordt om materialen te snijden. Het is belangrijk om het juiste apparaat te kiezen voor de taak die moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het werk efficiënt en veilig wordt uitgevoerd.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *