Verschil tussen iOS en Android 

Inhoudsopgave

Overweeg je te switchen van bijvoorbeeld een Samsung telefoon naar een iPhone? Dan is het goed mogelijk dat je het interessant vindt om uit te zoeken wat het verschil is tussen  iOS en Android. Er zijn namelijk meer verschillen tussen deze twee dan je denkt en het kan misschien gevolgen hebben voor de apps die je gebruikt. 

Wat iOS en Android is

Om te weten wat het verschil is, is het ten eerste belangrijk om te weten wat de overeenkomst is. IOS en Android zijn beide besturingssystemen. Het verschil is alleen dat Android van Google LLC is en iOS van Apple Inc. Google LLC is het bedrijf achter de welbekende zoekmachine Google. Het is opgericht door Sergey Brin en Larry Page. Apple Inc. is het technologiebedrijf opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Apple Inc. is onder andere bekend van de iMac, iPhone en de Apple Watch. 

Grootste verschil 

Het grootste verschil tussen iOS en Android is dat Android een besturingssysteem is waar veel smartphonesfabrikanten gebruik van maken. Zo draait het merk Samsung, maar ook het merk Huawei op het Android besturingssysteem. IOS is echter exclusief voor Apple-producten. Dit is ook wat sommige mensen tegenstaat aan Apple-producten. Aan de andere kant staat Apple er wel om bekend dat hun producten zeer intuïtief werken en een hoge gebruiksvriendelijkheid hebben. Dit maakt Apple dan weer aantrekkelijk. 

Gevolgen 

Ten eerste is de gebruikerservaring anders. Over het algemeen wordt iOS als prettiger ervaren op dit vlak. Alleen iedereen die de switch maakt van het ene naar het andere besturingssysteem, zal er (even) aan moeten wennen. 

IOS draait op een iPhone en alleen op iOS heb je de App store. Bij een smartphone met het Android besturingssysteem heb je Google Play. Alleen zijn niet alle apps op Google Play of op de App store verkrijgbaar. Dat kan betekenen dat je soms een bepaalde app niet meer kunt gebruiken als je van besturingssysteem wijzigt.  

Niet alles heeft gevolgen, als je overstapt van een Android naar een iOS besturingssysteem of andersom. De meeste dingen, zoals een E ticket scannen vanaf de telefoon, kan prima met een telefoon met een iOS besturingssysteem én ook met een Android besturingssysteem.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *