Verschil tussen kwantiteit en kwaliteit

De makkelijke uitleg tussen kwaliteit en kwantiteit is, kwaliteit is een hoedanigheid en kwantiteit is een hoeveelheid.

Kwaliteit

Met kwaliteit wordt bedoeld wat de status of situatie van een product is. Een fiets zonder banden is van een lage kwaliteit, maar een goede fiets met veel hulpmiddelen heeft een hoge kwaliteit. Kwaliteit heeft niet altijd te maken met de nieuwheid van een product. Een oud product kan nog altijd een hogere kwaliteit hebben dan een veel recenter product.

Kwantiteit

Kwantiteit echter is een hoeveelheid, hoe groot het aantal van een bepaald product is. Bijvoorbeeld het aantal fietsen of een ander hoeveelheid. De ideale wereld zou een hoge kwaliteit en kwantiteit hebben, dus veel producten die ook allemaal een hoge kwaliteit hebben. Maar in de praktijk gaan deze twee niet altijd samen en moeten er vaak afwegingen gemaakt worden.

Afweging tussen kwaliteit of volume

Deze afweging moet in veel bedrijfstakken gemaakt worden. Bij veel productie willen fabrieken liever dat er meer van een bepaald product is, om zo meer geld te verdienen, dan een hoge kwaliteit, iets dat meer geld kost. Maar ook bij werkstukken is dit verschil te zien. Veel opstellen vereisen een minimum aantal woorden. Deze verplichte kwantiteit zorgt ervoor dat iemand veel onnodige gaat typen, daardoor daalt de kwaliteit van een stuk tekst.

Deze twee begrippen gaan ook op bij vriendschappen, niet alleen materiƫle spullen. Je kunt een keuze maken tussen kwantiteit, veel vrienden die misschien niet allemaal goed bij je passen, of een paar goede vrienden, waar de kwaliteit hoger bij is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *