Verschillen tussen een wordpress en dreamweaver pagina’s

Een website is voor een bedrijf uitermate belangrijk. De website is meestal het eerste contact dat een potentiële klant heeft met een bedrijf. WordPress en dreamweaver zijn beide twee populaire websitebouwprogramma’s. Ze werken alle twee anders maar hebben wel hetzelfde doel: een website bouwen.

WordPress

WordPress is een van de meest populaire “open source” tools om een website te bouwen. Dit wil zeggen dat je voor het gebruik hiervan niks hoeft te downloaden of te betalen. Gebruikers loggen in en kunnen online de website aanpassen. Via verschillende templates en plugins kunnen gebruikers zelfs zonder veel kennis van coderen toch een bruikbare website maken. Via een template is al een basis opgezet voor je website die je in wordpress zelf kunt gaan invullen zonder veel code te hoeven gebruiken. Een plugin is een stuk code die al voor jou is geschreven en die je meteen op je wordpress pagina kan gaan plaatsen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gallerij voor je foto’s. Dit kan nog steeds overweldigend daarom zijn er veel mensen die een WordPress website laten maken.

Dreamweaver

Dreamweaver is een programma die in het pakket zit van Adobe. Adobe heeft de populairste programma’s voor het maken van onder andere website’s en logo’s. Denk hierbij maar eens aan photoshop. Dreamweaver is meer gemaakt voor de ervaren webbouwer en niet geschikt voor beginners. Dit komt omdat je hier niet gebruik kan maken van templates en plugins. Dat wil dus zeggen dat je de hele website met code zelf moet gaan maken. Een voordeel hiervan is dat je via dreamweaver unieke websites en functies kunt programmeren precies hoe jij dit wilt.

Wat zijn de verschillen?

Het eerste verschil is de toegankelijkheid van de websitebouwprogramma’s. WordPress is grotendeels gratis. Je kunt voor speciale templates en plugins betalen maar dit is geen vereiste om een website te maken. Als je dreamweaver wilt gebruiken dan moet je hier maandelijks voor betalen en dat bedrag is redelijk veel. Een ander groot verschil is dat je zonder veel kennis van coderen toch via wordpress een website kan maken. Bij dreamweaver schrijf je alle code zelf. Hierbij is dus ervaring met coderen vereist. Zonder enige kennis van code kun je met dreamweaver helemaal niks.