Verschillen tussen Animatie en normale video

Inhoudsopgave

Een van de belangrijkste mediums om informatie over te brengen is video. Dit is de afgelopen jaren flink gestegen. Online zie je hierdoor ook dat er veel gebruik wordt gemaakt van video. Animatie is een van de meest gebruikte vorm van video voor het overbrengen van informatie. Animatie zorgt ervoor dat lastige concepten op een makkelijke manier kunnen worden uitgelegd. Normale video is meer geschikt om een boodschap of emotie over te brengen waar een menselijk gezicht bij nodig is.

Wat is animatie of film?

Een animatie is vaak een serie van foto’s die na elkaar worden afgespeeld waardoor het lijkt dat er beweging is. Vroeger werd dit met de hand gedaan maar tegenwoordig gebeurt dit met de computer. Animatie komt daardoor vaak voor in films, op televisie en het internet. Een van de bekendste animatie studio’s is Disney. Films worden gemaakt doormiddel van camera’s en leggen iets vast dat daadwerkelijk bestaat. Hier in spelen dus vaak echte mensen of voorwerpen. Iets dat bij animatie vaak gemaakt wordt doormiddel van tekenen of digitaal. Een Animatie film maken kan daardoor veel tijd in beslag nemen omdat alles gemaakt moet worden zelfs de personages.

Wanneer kies je wat?

Animatie en film worden niet alleen gebuikt voor entertainment maar ook door bedrijven om zo een boodschap over te brengen. Maar wanneer gebruik je film? Film gebruik je vooral wanneer je als bedrijf sfeer wilt overbrengen van je kantoor en personeel. Je wilt een emotie over brengen. Ook wanneer je een evenement voor bijvoorbeeld PR wilt overbrengen dan kun je het beste de traditionele manier kiezen. Je wilt natuurlijk de boodschap het beste overbrengen naar je doelgroep. in de meeste andere gevallen kies je voor animatie. Buiten dat animatie vaak ingewikkelde concepten kan overbrengen is het vaak ook goedkoper dan normale film.