Verschillen tussen een kantoorruimte en een winkelruimte huren

De laatste tijd beginnen steeds meer mensen hun eigen bedrijf. Dat is logisch want ondanks het risico is het aanbod van werk krap. Er zijn meer mensen op zoek naar werk dan dat er werk is op de arbeidsmarkt. Wanneer je je eigen bedrijf begint dan wil je ook een plekje huren voor je bedrijf. Je moet er dan wel op letten dat je de juiste ruimte huurt voor je bedrijf. Er zitten namelijk grote verschillen tussen een kantoorruimte en een winkelruimte. In eerste instantie bestaat er al een verschil tussen het huren en verhuren van een woning of bedrijfsruimte. Het huren van een bedrijfsruimte kent op zijn beurt weer 2 verschillen in een winkelruimte en kantoorruimte.

Definitie winkel- en kantoorruimte

Een winkelruimte is veel breder dan alleen een winkel. Het is een ruimte waar transacties plaats vinden. Zo kun je denken aan een restaurant, café, afhaal- of besteldienst. De ruimte moet toegankelijk zijn voor het publiek. Is een kantine van een sportclub toegankelijk voor publiek dan is het een winkelruimte. Wanneer alleen eigen leden naar binnen mogen dan is het een kantoorruimte. Wanneer een restaurant gerechten alleen bezorgd dan is het een kantoorruimte. Wanneer klanten ook ter plaatse eten kunnen kopen dan is het een winkelruimte. Wanneer je dus op zoek bent naar een kantoorruimte in Utrecht dan zul je dus rekening moeten houden met  bovenstaande factoren.

Waarom onderscheid?

De onderscheid tussen de ruimtes is er niet voor niets. Wanneer je een winkelruimte huurt dan heb je meer huurbescherming dan wanneer je een kantoorruimte huurt. Dit komt omdat wanneer je een winkelruimte huurt je afhankelijk bent van de locatie en of deze bekend is bij je klanten. Je hebt daarom meer risico wanneer je een winkelruimte huurt. Wanneer je een kantoorruimte huurt dan heb je geen risico dat mensen je locatie niet vinden. Je loopt dan ook geen inkomsten mis.