Verschillen tussen cnc draaien en cnc frezen

CNC Draaien en CNC frezen lijken op het eerste gezicht zeer vergelijkbare processen en leveren vergelijkbare resultaten op. Dus wat is het verschil?

CNC Draaien

Artikelen die door een draaibank worden verwerkt, zijn cilindrisch en moeten in het midden liggen. Gedraaide onderdelen kunnen variëren van eenvoudige ringen tot complexe gebogen componenten. CNC-draaien is de meest efficiënte manier om dit soort onderdelen in massa te produceren.

Er kunnen verschillende snijgereedschappen in de gereedschapskop van de draaibank worden geïnstalleerd om verschillende snijbewerkingen achtereenvolgens uit te voeren, om onderdelen te produceren in een eenmalig proces. Rechte sneden, versmallingen en contouren kunnen allemaal worden gemaakt door de hoek en diepte van de snede te variëren.

Frezen

Gefreesde onderdelen zijn niet noodzakelijk cilindrisch. CNC Freesmachines gebruiken snijgereedschappen met meerdere punten; en er kan meer dan één stuk gereedschap tegelijk aan het stuk werken. Frezen kan de voorkeur hebben als het onderdeel iets nodig heeft dat niet in het midden of onder een hoek staat (zoals gaten of sneden), of voor secundaire eigenschappen zoals het aanbrengen van inkepingen of groeven.

Nog meer weten over CNC draaien en frezen? Lees dan verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *