Verschillen tussen Ethereum en Bitcoin

Ethereum en Bitcoin zijn beide grote namen in de crypto-industrie. Voor niet-wetende zullen ze niet erg verschillen, maar niets is minder waar. De 2 digitale munten kennen gelijkenissen, maar verschillen ook op veel gebieden met elkaar.

Laten we simpel beginnen. Het eerste waar Ethereum en Bitcoin in verschillen is het jaar van beginnen. Veel mensen weten ondertussen dat Bitcoin de aller eerste cryptovaluta ooit was. Ze begonnen namen al meer dan 10 jaar geleden met handelen, in het jaar 2009. Ethereum daarentegen begon pas veel later, in 2006. Dit wil niet zeggen dat de een beter is dan de ander. Bitcoin bijvoorbeeld is qua waarde veel groter dan een Ethereum of Ripple. Elke cryptovaluta heeft zo zijn eigen sterke punten en zwarte plekken.

Een ander verschil tussen deze valuta’s is dat Bitcoin een maximaal aantal munten heeft terwijl dit voor Ethereum het tegenovergestelde is. Ook hebben ze allebei een ander doel. Ethereum maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om een eigen decentrale applicatie. Aan de andere kant staat Bitcoin. Hun doel is het voor mensen mogelijk maken om direct geld te versturen, van persoon tot persoon.

Door de ongelofelijke media-aandacht die crypto, en in grotere mate Bitcoin, heeft gekregen in begin 2017 zijn veel mensen wakker geworden. Er is in die periode namelijk erg veel geïnvesteerd in veel crypovaluta. Bitcoin bijvoorbeeld had op een begeven moment een koers van meer dan 20.000 dollar. Logisch dus dat er ineens veel geïnteresseerde waren. Daarbij moet ook gezegd worden dat crypto zeker een goede investering kan zijn. Je hebt vast en zeker al verhalen gehoord van jonge crypto-miljonairs. Let wel goed op: dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn.

Net als bij elke andere investering komt er veel risico kijken bij crypto. Koersen van bijvoorbeeld Ethereum veranderen letterlijk elke seconde. Om hiervan op de hoogte te blijven moet je het Ethereum nieuws goed bijhouden, zeker als je al geïnvesteerd hebt.