Verschillen tussen een ringsleutel en een pijpsleutel

Wanneer men zelf aan de slag wilt om dingen te installeren of repareren binnenshuis komt men er vaak achter dat bepaalde gereedschappen ontbreken. Vooral als amateur zijnde die bijna nooit klust wordt er haastig gezocht naar het juiste gereedschap dat er niet is. Zo worden duct tape, touwtjes en vorken gebruikt waar ze niet voor gebruikt zouden moeten worden. Als je zelf geen gereedschap wilt aanschaffen of tijd kwijt wilt zijn kan daarom een professional zoals deze slotenmaker in Sittard een oplossing bieden. Zij hebben tenslotte wel altijd het juiste gereedschap bij zich.

Het verschil in gereedschappen zoals een ringsleutel en een pijpsleutel is vrij makkelijk aan te duiden. Beiden worden gebruikt om moeren open of dicht te draaien. Een ringsleutel is meer voorkomend en veel mensen zullen er wel één in huis hebben. Vaak wordt hij ook gecombineerd met een steeksleutel aan de andere kant. De steeksleutel is de klassieke opening die je vast kunt zetten op een moer. De ringsleutel kun je om een bout of moer heen leggen en er zo aan beginnen te draaien. Zowel de ring- als de steeksleutel zijn echter vooral handig voor moeren en bouten aan de oppervlakte van iets.

Een pijpsleutel is voor de onbereikbare moer

Een pijpsleutel gaat dieper dan dat. Dit stuk gereedschap is bedoeld als gereedschap waarmee je bij diepere moeren kunt komen. De moeren waar je complete constructies voor uit elkaar zou moeten halen. Je steekt de pijpsleutel simpel in een gat waar de moer verstopt zit, en begint dan te draaien.