Verschillen tussen een gas -en houtskoolbarbecue

Wat is meer geschikt, een gas- of houtskoolbarbecue? Allebei hebben hun voor- en nadelen Mensen hebben vaak een favoriet, maar we zullen de meest gedeelde meningen over de verschillende soorten barbecues met je doornemen.

Vaak wordt gezegd dat een houtskool barbecue meer smaak geeft wanneer je low&slow aan het bbqen bent. Maar als je je vlees grilt, dan zul je geen verschil proeven. Zeker wanneer je het daarna nog rookt. Er bestaan ook nog smokers die speciaal ontwikkeld zijn om te roken.

Verschil in gas en kolen?

Heb je weinig tijd en kies je graag voor gemak, dan valt de keuze waarschijnlijk op een gasbarbecue. Wanneer je hoge temperaturen wilt genereren, kies dan voor een houtskool bbq. Een kolenbarbecue is ook veel voordeliger in de aanschaf en natuurlijk speciaal gemaakt om te roken. Een kolenbarbecue geeft ook meer sfeer mee, het wachten tot je barbecue warm is en je kooltjes goed heet krijgen is een sport op zich. Wanneer je hier niet zo goed in bent kun je altijd nog gebruik maken van een brikettenstarter. Bij een gasbarbecue is dit niet het geval. Binnen een kwartiertje kan je al beginnen met barbecueën. De temperatuur is ook makkelijker te regelen. Een gasbarbecue geeft ook veel minder onderhoud, en na het barbecuen heb je ook geen restafval. De startprijs voor een goede barbecue ligt wel ongeveer drie keer zo hoog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *