Verschillen tussen Hatha yoga en Easy Flow

Er zijn veel soorten yoga tegenwoordig om te onderscheiden. Zo zijn er Hatha yoga, Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Iyengar en meer. Easy Flow yoga is één van de nieuwere stijlen. Easy Flow is afgeleid van Hatha yoga en poweryoga. Hatha yoga is de meest voorkomende klassieke vorm. Er wordt hierbij vooral gekeken naar je eigen ademhaling en je lichaam. Met name de gezondheid van je organen komt naar voren.

Poweryoga daarintegen stamt eigenlijk af van Ashtanga. Bij poweryoga doe je de verschillende houdingen direct na elkaar. De posities die je aanneemt worden gecombineerd en ondersteund door verschillende ademtechnieken. Vergeleken met Hatha is poweryoga veel dynamischer en blijf je veel in beweging.

Easy Flow voor je kracht en flexibiliteit

Easy Flow ligt dus tussen deze twee in. Het is niet zo zwaar als poweryoga, en steviger dan Hatha. Dit komt doordat er een combinatie is van de bewegelijke en statische houdingen. Het woord “easy” (makkelijk) wordt vooral gebruikt omdat deze vorm toegankelijker is. Door de variatie van de beweging en de stilstaande houdingen krijg je meer aangereikt dat mogelijk beter aansluit bij jouw lichaam en functionaliteit. Easy Flow zorgt voor zowel meer spierkracht als flexibiliteit.

Heb je niet genoeg aan een enkele yogales of wil je simpelweg intensiever bezig zijn met yoga? Ga op een ontspannen yoga weekend in Limburg om pas echt vooruit te gaan.