Verschillen tussen laminaat en PVC vloeren

Inhoudsopgave

Bij het kiezen van de juiste vloer moet je met een aantal dingen rekening houden. Daarbij is het zo dat er een aantal verschillende soorten vloeren zijn. Zo heb je bijvoorbeeld tapijt, PVC, laminaat en vinyl. Aan het twijfelen tussen PVC en laminaat? In deze blog wordt het verschil tussen deze vloeren haarfijn uitgelegd.

Laminaat

Laminaatvloeren hebben vaak een clicksysteem waardoor deze eenvoudig zelf te leggen is. Laminaatvloeren heb je in verschillende prijsklassen. Deze soort vloer is onderhoudsvriendelijk en makkelijk te poetsen met bijvoorbeeld een dweil. Wel moet je oppassen want laminaatvloeren kunnen minder goed tegen vocht. Bij te veel vocht kan het vocht in de naden van het laminaat gaan trekken waardoor de vloer gaat bobbelen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus let erop dat er niet teveel vocht op de laminaatvloer komt. Doorgaans maken laminaatvloeren wat lawaai, maar met een goede ondervloer kan dit gereduceerd worden. De duurzaamheid van het laminaat hangt volledig af van de kwaliteit van de vloer. Als je laminaat van goede kwaliteit hebt, kun je lang genieten van de vloer.

PVC

PVC vloeren zijn dunner dan laminaatvloeren. Een PVC vloer is soms moeilijker te leggen, maar tegenwoordig zijn er voor PVC vloeren ook clicksystemen verkrijgbaar. Ook PVC vloeren heb je in verschillende prijsklassen. Deze zijn vaak iets duurder dan laminaatvloeren, maar het scheelt niet heel veel. PVC vloeren zijn makkelijk schoon te houden en kunnen, in tegenstelling tot laminaatvloeren, goed tegen vocht. Dit maakt een PVC vloer geschikt voor bijvoorbeeld een badkamer. PVC vloeren zijn over het algemeen geluidsarmer dan laminaatvloeren. Bovendien zijn PVC vloeren praktisch onverslijtbaar door de extra PU beschermlaag. De PVC vloer is dus geschikt voor een langere duur. Daarnaast kunnen PVC vloeren ook gebruikt worden voor vloerverwarming.

Over het algemeen hebben PVC vloeren ten opzichte van laminaatvloeren dus een aantal voordelen. Heb je je keuzen tussen een laminaat of PVC vloer gemaakt en wil je de vloer thuis krijgen? Huur dan een verhuisbedrijf in Hoorn in voor hulp om de vloer te verhuizen naar Hoorn.