Verschillen tussen metabolisme en stofwisseling

Metabolisme en stofwisseling zijn één en hetzelfde onderwerp. De verschillende benamingen duiden beiden op een lichamelijk proces. Dit proces zorgt ervoor dat je voeding wordt omgezet in energie.

Alles wat je binnenkrijgt van voeding wordt omgezet in bouwstoffen en afvalstoffen. De afvalstoffen worden uiteraard afgevoerd, en de bouwstoffen worden gebruikt om te groeien, herstellen, en simpelweg te leven. Een hoog metabolisme wordt vaak in verband gebracht met een goede verbranding. Dit wil zeggen dat je sneller en meer energie verwerkt. Deze snelle verwerking maakt het makkelijker om af te vallen en heeft meer effect bij sporten. Mensen die hun stofwisseling willen ondersteunen gebruiken wel eens supplementen zoals Piperinox. Zo’n natuurlijke ingrediënten zorgen voor een sneller metabolisme en helpt de spijsvertering.

Metabolisme en spijsvertering zijn wel anders

Metabolisme en spijsvertering worden wel vaker verward. Deze twee zijn namelijk niet hetzelfde, maar ze staan wel met elkaar in verband. Je spijsvertering is eerst bezig met een het verwerken van alle voeding die je binnenkrijgt. Daarna gaat je metabolisme er pas mee aan de slag. Als je moeilijk afvalt, kan het dus de moeite waard zijn om zowel je spijsvertering als je metabolisme te bekijken. Het hele traject van het moment van voedselinname tot en met de dumping op het toilet kan van invloed zijn op je afvallen. Het kan alleen een uitdaging zijn om het onderdeel te vinden waar verbetering te behalen is.