Verschillen tussen machineverhuur en leasen

Inhoudsopgave

Zware machines voor de bouw zijn erg duur om aan te schaffen en zijn vaak maar voor een bepaalde periode nodig. Het kopen van grondverzetmachines, kranen en dergelijke heeft dan economisch geen zin, want de machines staan na een tijdje teveel stil. Machineverhuur of het leasen ervan biedt dan uitkomst, maar voor welke van deze twee opties kies jij?

Huurovereenkomsten

Huurovereenkomsten hebben betrekking op de huur van machines voor een vast bedrag op een basis van jouw keuze: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Dit biedt een meer flexibele optie voor wie een machine wil uitproberen machine willen uitproberen of deze slechts voor een beperkte tijd nodig hebben. Dit is een geweldige optie voor degenen die willen ruilen voor een ander type machine.

Een huurovereenkomst wordt verlengd zolang de machine in jouw bezit is. Tot de machine wordt teruggebracht, zal jouw overeenkomst actief worden vernieuwd. Jouw factuur zal de vaste huurprijs weergeven tegen het overeengekomen tarief (dagelijks, wekelijks of maandelijks). Nu begrijpen we de betalingsplan
opties, maar wat zijn de voordelen van machinehuur?

Zaken om te overwegen bij machineverhuur

Materieel huren is de meest economische, flexibele en risicoloze manier om een extra machine toe te voegen jouw machinepark. Je kunt het tijdelijk doen om een project af te werken of om een nieuwe machine uit te proberen die je hebt overweegt te kopen. Er is geen verbintenis op lange termijn waartoe je zich moet verbinden. Je kunt een machine huren voor slechts één dag of voor zo lang als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld een minigraver minigraafmachine huren voor een eenmalig project zonder extra kosten te maken.

Bovendien hoef je je, wanneer je besluit te huren, geen zorgen te maken over het onderhoud van het materieel. A verantwoordelijk professioneel verhuurbedrijf zal zijn machines onderhouden. Dit bespaart je de zorgen en de kosten van het onderhoud van de machines. Op deze manier is de bulldozer die op jouw bouwplaats rolt, gegarandeerd klaar voor het werk.

Als het op machineverhuur aankomt, komt het erop aan een gerenommeerd bedrijf te vinden.

leasecontracten

Leaseovereenkomsten zijn contracten. Deze contracten hebben betrekking op het huren van een apparaat voor een bepaalde periode. Een leasecontract is een geschikte optie wanneer je de apparatuur langer nodig hebt dan de gemiddelde huurperiode. De voorwaarden dekken de volledige huurperiode van zware uitrusting en kunnen niet worden gewijzigd zodra ze zijn ondertekend. Bovendien worden huurovereenkomsten nooit automatisch vernieuwen.

Aandachtspunten bij het leasen van bouwmachines

Het leasen van materieel wordt beschouwd als een balanspost. Daarentegen wordt de huur van machines gezien als een uitgave. Het opzetten van een leaseovereenkomst voor apparatuur vereist papierwerk, veiligheids controles, en goedkeuring. U gaat een verbintenis aan op lange termijn.

Het goede nieuws is dat u een beter tarief kunt vinden dan de typische maandelijkse huur. Dealers zullen meer openstaan voor deze tariefonderhandelingen gezien de lange termijn van het contract.
Plus, wanneer jouw lease-overeenkomst is afgelopen, heb je gebouwd equity in die machine. A deel van jouw maandelijkse leasebetalingen kan worden toegepast op een aanbetaling in het geval als u de machine wilt kopen. Dit kan een goede manier zijn om een machine uit te proberen met de hoop om hem permanent aan jouw vloot toe te voegen.

Dat gezegd hebbende, het hebben van geleasede apparatuur op de balans van jouw bedrijf vermindert je eigen vermogen en de mogelijkheid om leningen aan te gaan. Degene die de machines leased is daarnaast
zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *