Verschillen tussen Tier 1 en Tier 2 zonnepanelen

verschil tussen Tier 1 en Tier 2 zonnepanelen

Inhoudsopgave

Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk om te begrijpen dat niet alle panelen gelijk zijn. Er zijn verschillende classificaties en categorieën op basis van kwaliteit en prestaties. In deze blog gaan we ons richten op het verschil tussen Tier 1 en Tier 2 zonnepanelen. We zullen uitleggen wat deze classificaties betekenen en wat de voordelen van de beide systemen zijn.

Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1 zonnepanelen verwijzen naar panelen van hoge kwaliteit die worden geproduceerd door bedrijven die voldoen aan strenge normen en criteria. Deze panelen worden over het algemeen geproduceerd door grote fabrikanten die een solide financiële positie hebben en een lange geschiedenis hebben van het produceren van betrouwbare en efficiënte zonnepanelen (minstens vijf jaar). De zonnepanelen worden verticaal geïntegreerd. Dit betekent dat alle fasen in het productieproces binnen het bedrijf worden uitgevoerd. Tier 1 producenten investeren ook veel geld in Research & Development.

Voordelen Tier 1 zonnepanelen

Het kiezen van Tier 1 zonnepanelen brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder:

  • Tier 1 panelen worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen die zorgen voor een langere levensduur en een betere prestatie.
  • Fabrikanten van Tier 1 panelen hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en productkwaliteit.
  • Door het gebruik van hoogwaardige materialen gaan Tier 1 panelen langer mee, waardoor ze een duurzame investering zijn op lange termijn.
  • Fabrikanten van Tier 1 panelen bieden vaak langere garanties, waardoor u gedekt bent in geval van eventuele problemen. Bovendien valt de garantie binnen een bedrijf, omdat het hele productieproces binnen een producent heeft plaatsgevonden.
  • Volautomatisch productieproces, dus geen productiefouten.

zonnepanelen voor duurzaamheid

Wat zijn Tier 2 zonnepanelen?

Tier 2 zonnepanelen verwijzen naar panelen van iets lagere kwaliteit in vergelijking met Tier 1 panelen. Deze panelen worden meestal geproduceerd door kleinere fabrikanten die niet dezelfde financiële stabiliteit en productiegeschiedenis hebben als Tier 1 fabrikanten. Deze producenten houden zich ook niet of nauwelijks bezig met Research & Development. Het productieproces is vaak gedeeltelijk geautomatiseerd en de bedrijven zijn pas 2-5 jaar actief in de markt.

Waarom Tier 2 zonnepanelen?

Het gebruik van Tier 2 zonnepanelen brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Tier 2 panelen hebben meestal een lagere prijs in vergelijking met Tier 1 panelen, wat aantrekkelijk kan zijn voor mensen met een beperkt budget.
  • Deze zonnepanelen hebben gewoon een solide kwaliteit.
  • Worden vaak deels uit betrouwbare onderdelen van Tier 1 fabrikanten gemaakt.
  • Productieproces is gedeeltelijk geautomatiseerd, waardoor kans op productiefouten nog steeds vrij klein is.

Verschil tussen Tier 1 en Tier 2 zonnepanelen

Er is dus kortom wel meer dan een verschil tussen Tier 1 en 2 zonnepanelen te vinden. Het grote voordeel van Tier 2 zonnepanelen is dat ze goedkoper zijn dan Tier 1 zonnepanelen, terwijl je toch een goede kwaliteit zonnepanelen aanschaft. Tier 1 zonnepanelen kopen levert je kwalitatieve zonnepanelen op met een hoge opbrengst, lange levensduur en langdurige garantieperiode.

Meer lezen over zonnepanelen? Lees dan ook de artikelen Verschil tussen een omvormer en een slimme meter en Verschil tussen een mobiel zonnepaneel en normale zonnepanelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *