Verschil tussen een mobiel zonnepaneel en normale zonnepanelen

zonnepanelen op dak huis

Inhoudsopgave

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in de straten. Velen vonden het eerst geen aanzicht als men zonnepanelen op de daken hadden liggen. Maar vanwege de velen voordelen zijn toch veel mensen overgehaald om ze toch te plaatsen. Je hebt verschillende soorten zonnepanelen, zo heb je bijvoorbeeld een mobiel zonnepaneel. In deze blog lees je het verschil tussen een mobiel zonnepaneel en normale zonnepanelen.

Wat zijn mobiele zonnepanelen?

Een mobiel zonnepaneel is een geschikte keuze als het niet mogelijk is of niet toegestaan is om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Een mobiel zonnepaneel kun je verplaatsen van plek naar plek. De beste locatie is op een vlakke ondergrond en uiteraard een plek waar de zon veel schijnt. Er zal vast een geschikte plek in je tuin zijn waar de zon veel schijnt en anders kun je het makkelijk verplaatsen.

Voordelen mobiel zonnepaneel

Mobiele zonnepanelen hebben een aantal voordelen, naast dat het een duurzame keuze is, is het ook een geschikte keuze als het gaat om mobiliteit. Je kunt dit soort zonnepanelen overal mee naar toe nemen in je huis waar zon is, zelfs als je gaat verhuizen kun je een mobiel zonnepaneel meenemen. Wel zo duurzaam en energiebesparend. Daarnaast zijn er verschillende maten van mobiele zonnepanelen, zodat er altijd een geschikt formaat is voor uw oppervlakte. Ben je geïnteresseerd in een mobiel zonnepaneel en wil je er meer over weten? Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn ‘normale’ zonnepanelen?

Normale zonnepanelen kun je zien op de daken van huizen. Ze worden gemonteerd en geïnstalleerd op de kant van het dak waar de meeste uren zon komen. Je kunt er zelf voor kiezen hoeveel zonnepanelen je wilt plaatsen op je dak. Je kunt zelf je gehele dak met zonnepanelen bedekken, maar sommige kiezen er ook voor om de helft met zonnepanelen te bedekken. Voor advies kun je altijd overleggen wat voor jou het beste is en kijkend naar je verbruik.

Tip: bekijk ook Verschillen tussen immigrant en migrant

Voordeel zonnepanelen

Zonnepanelen hebben een aantal voordelen. Met zonnepanelen geef je een milieuvriendelijk imago, omdat zonnepanelen kenmerkend zijn voor duurzaamheid en duurzame energie. Zonnepanelen zorgen er ook voor dat de waarde van je huis verhoogd wordt, dit is een voordeel als je over een aantal jaren van plan bent om te verhuizen. Daarnaast krijg je door plaatsing van zonnepanelen lagere energiekosten en dit is voordelig voor je portemonnee!

Conclusie

Mobiele zonnepanelen zijn een geschikte keuze als je geen zonnepanelen op je dak mag plaatsen. Voordelen zijn dat ze mobiel zijn en je het overal naar toe kunt verplaatsen. Daarnaast kun je het ook meenemen tijdens je verhuizing. Normale zonnepanelen worden op het dak geplaatst en daardoor hoef je er niet meer heen om te kijken. Een toevoeging is dat zonnepanelen de waarde van je huis verhoogd. Beide zijn een duurzame keuze en leveren ze uiteraard lagere energiekosten.

Meer lezen over het onderwerp zonnepanelen? Lees dan ook “Verschil tussen een omvormer en een slimme meter“,”Verschil tussen zonnepaneel offertes” en “Verschil tussen Tier 1 en Tier 2 zonnepanelen“.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *